FOI söker erfaren upphandlare till Kista eller Linköping

Är du en kompetent och erfaren upphandlare som är redo för nya utmaningar? Vill du bidra i en innovativ och spännande verksamhet i forskningens absoluta framkant inom försvar och säkerhet? Då kan FOI vara intressant för dig då vi förstärker vår inköpsenhet.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
I rollen som upphandlare kommer du självständigt och tillsammans med kollegor att ansvara för upphandling och inköp av varor och tjänster. Du kommer även att få bidra med dina kunskaper i form av utbildningar samt råd och stöd till organisationens beställare. Då FOI är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet har vi ett mycket varierande behov av anskaffningar. Utöver ordinarie arbete med upphandlingar kommer du bland annat även att arbeta med avrop, avtalsuppföljning och förbättringsarbete.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har:

  • mångårig erfarenhet av offentlig upphandling som anställd vid, eller på uppdrag av, upphandlande myndighet eller enhet
  • mycket goda kunskaper i LOU
  • relevant universitets- eller högskoleutbildning, alternativt gedigen arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig för tjänsten
  • ett arbetssätt som präglas av hög integritet och servicekänsla
  • god förmåga till kommunikation i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande för tjänsten är:

  • erfarenhet av upphandling enligt LUFS
  • erfarenhet av upphandlingsverktyget TendSign/Mercell
  • erfarenhet av arbete mot IT-tunga beställare
  • aktuell/färsk anställning som upphandlare vid statlig myndighet eller annan upphandlande myndighet/enhet

För denna tjänst lägger vi även stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?
På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som arbetar för ett starkare totalförsvar och samhälle. För dig som upphandlare innebär det bland annat att stödja olika projekt inom t.ex. försvarsteknik och säkerhet med anskaffning av varor och tjänster. Utöver kärnverksamhetens behov ansvarar Inköpsenheten även för övriga anskaffningar inom myndigheten. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i Inköpsenheten som tillhör avdelningen Forskningsstöd. Enheten består för närvarande av enhetschef, tre upphandlare och tre inköpare med placering dels i Kista och dels i Linköping. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Din placering kommer att vara i Kista eller Linköping och resor i tjänsten förekommer. Vänligen ange i din ansökan vilken placeringsort som är aktuell för dig.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via länken senast den 2 september.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta tf. enhetschef Henrik Ekholm. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås via FOI:s växel på 08-55 50 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet utgör inlämnade ansökningshandlingar allmänna handlingar och kan på begäran komma att lämnas ut enligt offentlighets- och sekretesslagen.


Sista ansökningsdag: 2021-09-02

Kontaktpersoner
Henrik Ekholm, tf. enhetschef

Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST).
Samtliga nås via FOI:s växel på 08-55 50 30 00.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb