FOI söker erfaren upphandlare

Är du en kompetent och erfaren upphandlare som är redo för nya utmaningar? Vill du stödja vår verksamhet vid anskaffning av varor och tjänster? Trivs du i en innovativ och spännande miljö, där du får möjlighet att arbeta med upphandling och inköp i en verksamhet med höga förväntningar i flera olika forskningsområdens absoluta framkant inom försvar och säkerhet. Då kan FOI vara intressant för dig.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som upphandlare kommer du att ansvara för att självständigt driva upphandlingsarbete genom hela upphandlingsprocessen i samarbete med beställaren. Upphandlingar vid FOI sker företrädesvis med tillämpning av lagen om offentlig upphandling (LOU). Utöver formbundna upphandlingar kommer du även att genomföra avrop från ramavtal, förnyade konkurrensutsättningar och direktupphandlingar. I arbetet ingår att genomföra internutbildningar, ge råd och stöd till verksamheten samt genomföra avtalsuppföljning.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av arbete med offentlig upphandling. Du har akademisk  examen, alternativt en slutförd KY/YH-utbildning i offentlig upphandling. Du är trygg i din profession och har en god förmåga att i dialog med beställaren identifiera behov och omsätta det till krav, och göra rätt vägval.

Det är meriterande om du har fördjupad (juridisk) kunskap om tillämpning av lagen om offentlig upphandling. Vi värdesätter även erfarenhet av tjänsteupphandlingar och upphandlingar inom IT-området.

Som person är du ansvarstagande och självständig. Du planerar, organiserar och driver ditt arbete på ett effektivt sätt och håller tidsramar. Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Rollen ställer krav på en god pedagogisk förmåga och att du samarbetar väl med andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Inköp som tillhör avdelningen Forskningsstöd, läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html. På Inköp arbetar 8 medarbetare. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Din arbetsplats kommer att vara i Kista och resor i tjänsten förekommer.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner, läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 30 augusti!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Pär Hjalmewik. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås via FOI:s växel på 08-55 50 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Län: Stockholm
Anställningstyp: Tillsvidareanställning
Anställningsgrad: Heltid
Arbetstider: Dag
Sista ansökningsdag: 2020-08-30
Tillträde: Enligt överenskommelse
Kontaktpersoner: Pär Hjalmewik, tfn: +46 855503000

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.


Sista ansökningsdag
2020-08-30

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb