Folkhälsomyndigheten söker Upphandlare

Folkhälsomyndigheten är en nationell kunskapsmyndighet som arbetar för bättre folkhälsa. Det gör myndigheten genom att utveckla och stödja samhällets arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot. Vår vision är en folkhälsa som stärker samhällets utveckling.

Har du flera års erfarenhet av att genomföra upphandlingar enligt LOU? Då har du möjlighet att använda och utveckla din kompetens hos oss!

Vad ska du jobba med?
Folkhälsomyndighetens upphandlare arbetar med ett stort spektrum av samhällsviktiga upphandlingar som innebär intressanta utmaningar. Främst upphandlas kvalificerade konsulttjänster, laboratorieutrustning samt läkemedel.

Arbetet som upphandlare på Folkhälsomyndigheten är omväxlande och utvecklande samt ger stort utrymme för egna initiativ och stora möjligheter att påverka det framtida inköpsarbetet. Inom upphandlingsfunktionen råder en positiv och trivsam miljö och i nuläget består gruppen av två upphandlare i Östersund och en upphandlare i Solna.

Vi söker dig som kan arbeta med att självständigt planera, leda och genomföra alla typer av upphandlingar enligt LOU samt genomföra avrop från ramavtal.

Som upphandlare kommer du även att formulera, kvalitetssäkra och följa upp avtal, ge råd och stöd till verksamheten samt genomföra interna utbildningar och informationsinsatser.

Vem söker vi?
Krav för anställningen
Högskoleutbildning inom relevanta områden alternativt eftergymnasial utbildning inom inköp eller offentlig upphandling/alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Utöver det ser vi dessa kompetenser, förmågor och erfarenheter som viktiga för att du ska trivas hos oss:

Mycket stor vikt läggs vid:

  • mycket goda kunskaper om gällande regler i LOU samt övriga tillämpliga bestämmelser och praxis på området,
  • flera års aktuell erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar enligt LOU,
  • erfarenhet av att upphandla olika typer av kvalificerade konsulttjänster, erfarenhet att upphandla inom medicinteknik, mikrobiologi eller IT alternativt annan arbetslivserfarenhet som myndigheten bedömer som värdefull,
  • personlig lämplighet för anställningen såsom god samarbetsförmåga, att vara självständig, flexibel och strukturerad samt en god kommunikativ förmåga.

Stor vikt läggs vid:

  • goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • erfarenhet som avtalskontroller och av uppföljning av avtal,
  • god prioriteringsförmåga.

Vad gör enheten?
Du kommer att vara anställd vid enheten för bidrag och upphandling. Enheten ansvarar för att myndighetens upphandlingar och inköp sker enligt gällande lagstiftning samt granskar avtal och tillhandahåller rutiner och mallar för att effektivisera myndighetens inköp. Enheten ansvarar också för fördelning av statsbidrag till civilsamhället inom flera olika områden till exempel psykisk hälsa och suicidprevention, hivprevention och tobaksprevention.

Hur är det att jobba på Folkhälsomyndigheten?
Vi erbjuder utvecklande arbetsuppgifter där du kan påverka och göra skillnad. Oavsett vad du jobbar med är du med och bidrar till samhällsnytta. Det gör du tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor i stimulerande samarbeten. Folkhälsomyndigheten är en arbetsplats som strävar efter att ge lika möjligheter till alla och att vara fri från diskriminering. Myndigheten har sin verksamhet i Solna och Östersund.

Om anställningen
Du kommer att anställas som handläggare med placering på vårt kontor i Solna. Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker snarast enligt överenskommelse. Befattningen innebär krigsplacering.

Anställningen är inplacerad i säkerhetsklass. Det betyder att innan du anställs vid Folkhälsomyndigheten kommer säkerhetsprövning och registerkontroll att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen (2018:585). Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att tf enhetschef Malin Wallin, telefon 010- 205 27 63.

Fackliga företrädare är för SACO Karin Strömberg, telefon 010-205 22 68, och för ST Anita Ekner, telefon 010-205 24 50.

Ansökan
Välkommen med din ansökan till befattningen som upphandlare hos oss!

Ansök senast 2021-04-08

Arbetsgivarens diarienummer: 00999-2021-2.1.1

 


Ansök senast 2021-04-08

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb