Fortifikationsverket söker upphandlare varor och tjänster

Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket
Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi upphandlare till Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att driva dina egna upphandlingsprocesser inom varor och tjänster, från behovsanalys och diskussion med beställare till upprättande av avtal. Som upphandlare stödjer du övriga organisationen i upphandlingsfrågor, att upprätta och sammanställa förfrågningsunderlag, genomföra upphandlingar, medverka vid förhandlingar och utforma kontraktshandlingar. Du kommer även att följa upp att kostnads- och kvalitetsmål uppnås och att processen följer regelverket inom upphandling. Vidare kommer du att förvalta ingångna avtal samt arbeta med leverantörsutveckling och medverka i utvecklingsarbete och utbildningsinsatser inom verket.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen eller annan eftergymnasial utbildning med inriktning mot upphandling/inköp, ekonomi, teknik eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för tjänsten. Du har erfarenhet av arbete inom stor inköpsorganisation samt mycket goda kunskaper avseende LOU och/eller LUFS. Du har även erfarenhet av upphandlingar de senaste 3-5 åren, gärna tjänsteupphandlingar. Vidare har du goda kunskaper i svenska. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande erfarenhet från försvarssektorn och erfarenhet av kategoristyrd arbetsmetod för inköp och erfarenhet av avtalsuppföljning. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete i inköpsverksamhet samt erfarenhet av inköpsrelaterat arbete på strategisk nivå.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du kreativ och handlingskraftig med en god analytisk förmåga. Du är strukturerad i ditt arbete och har förmåga att skapa goda relationer och samarbeten. Det är av vikt att du är professionell i din roll och trivs att arbeta utvecklingsinriktat.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning inom myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Intervjuer kommer att ske i Eskilstuna torsdagen den 23 januari 2020.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Jonas Arvidsson, tfn 010- 44 44 676 eller HR-specialist Jeanett Klingtoft, tfn 010-44 44 195.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2020-01-12. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Sista ansökningsdag
2020-01-12

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb