Förvaltaren i Sundbyberg söker upphandlare

Hos oss får du arbeta med verksamhetsnära upphandling och vara med och utveckla vår upphandlingsverksamhet. Här får du driva dina upphandlingar själv och samtidigt ha ett nära samarbete dina två upphandlingskollegor.

OM TJÄNSTEN

I rollen som upphandlare kommer du ha många kontaktytor inom hela organisationen och arbeta för att Förvaltaren alltid ska ha aktuella och relevanta ramavtal. Rollen tillhör enheten ekonomi som består av 12 medarbetare, varav tre är upphandlare. Du kommer ha ett nära samarbete med de två andra upphandlarna men utför egna upphandlingar från ax till limpa. Nu står vi inför utmaningen att börja arbete mer med avtalsuppföljning och du kommer vara med på resan mot att på bästa möjliga sätt kan följa upp kvalitén i våra avtal och verka för sund konkurrens.

ARBETSUPPGIFTER

Som upphandlare ansvarar du, tillsammans med övriga upphandlare, för att Förvaltarens upphandlingar sker på ett affärsmässigt sätt enligt gällande lagar, riktlinjer och policy. Du ansvarar även för löpande avtalsuppföljning av genomförda inköp och upphandlingar. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att:

 • självständigt genomföra upphandlingar, främst ramavtal, inom entreprenad- och konsulttjänster
 • vid behov genomföra förnyade konkurrensutsättning på befintliga ramavtal
 • arbeta med avtalsuppföljning
 • fungera som stöd till organisationen gällande inköp – och upphandlingsfrågor
 • arbeta med riktlinjer för upphandlings- och inköpsverksamheten och säkerställa att de efterlevs.
 • arbeta med internt förändrings- och förbättringsarbete inom området
 • i samarbete med juridisk expertis och ombud biträda vid eventuella tvister inom upphandlings-området

 

VI SÖKER DIG SOM

Du som söker tjänster har:

 • utbildning inom offentlig upphandling
 • minst fem års erfarenhet av att genomföra offentliga upphandlingar
 • mycket god kännedom av Lagen om Offentlig Upphandling
 • goda kunskaper om avtalsjuridik
 • goda kunskaper i Office-paketet och att använda upphandlingssystem

Meriterande är att ha erfarenhet av upphandling av  fastighetsrelaterade tjänster och entreprenader. Även meriterande med flerårig erfarenhet av entreprenadjuridik och att tillämpa avtalsvillkoren AB/ABT, ABK och ABFF

PERSONLIGA EGENSKAPER

Vi ser att du som person är strukturerad, noggrann och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. För dig är det naturligt att ta initiativ och sätta igång aktiviteter. Det är viktigt för dig att ta ansvar för dina uppgifter och du trivs med att planera samt driva dina processer. För dig är det även viktigt med kvalitet och du värdesätter tidsramar och riktlinjer. Rollen som upphandlare innebär både egenarbete och samarbete. Därför är det en förutsättning att du arbetar bra ihop med andra och är uppmärksam samt tillmötesgående i ditt beteende.

Känner du igen dig i värdeord som ”vi gillar människor, vi lyssnar nyfiket och vågar utmana och vi säger och gör saker vi kan stå för”? Då är Förvaltaren rätt plats för dig – här blir du en del av en arbetskultur där man hjälper och stöttar varandra och där man trivs.

VI ERBJUDER

Vi har generösa anställningsförmåner och ser som en självklarhet att familj och karriär går att kombinera liksom att mångfald berikar. Som anställd hos oss bidrar du till god samhällsnytta med målsättningen att kunna skapa attraktiva boenden för alla.

Vi erbjuder en arbetsmiljö med engagerade medarbetare, uppskattade ledare och möjligheter att vara med och bidra till ett växande Sundbyberg.

ANSÖKAN

Du söker tjänsten genom att skicka CV och personligt brev. Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Sista ansökningsdag är 31 maj. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Katarina Wik på Katarina.wik@forvaltaren.se

Varmt välkommen med din ansökan!

FASTIGHETS AB FÖRVALTAREN

Förvaltaren är Sundbybergs allmännyttiga bostadsbolag och har sedan starten 1947 varit med att bygga och utveckla det moderna Sundbyberg. Genom att äga, utveckla och förvalta hyresrätter och lokaler bidrar våra ca 150 anställda till ett växande Sundbyberg och en levande och hållbar stad.

För att vi ska vara långsiktigt framgångsrika navigerar vi och följer upp verksamheten utifrån fem områden; Attraktiva bostadsområden, Trygghet och trivsel, Klimat- och resurseffektiv verksamhet, Attraktiv arbetsplats samt Ekonomiskt ansvar. Förvaltaren har stort fokus på hållbarhet och är miljöcertifierat enligt ISO 14 001.


Sista ansökningsdatum: 2021-05-31

Referensnummer: 2021/9

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb