Hallsbergs kommun söker en upphandlare

I Hallsbergs kommun är alla välkomna, oavsett vem man är, var man kommer från och vart man är på väg. Hallsberg har bra kommunikationer, naturnära boende, bra förskola och grundskola samt gymnasium. Hallsberg befinner sig i ett expansivt läge med nyproduktion av bostäder samt etablering av nya företag. I kommunen bor ca 16 000 invånare.

Om arbetsplatsen

Ekonomiavdelningen, där upphandling ingår, finns organiserad inom kommunstyrelseförvaltningen och ansvarar för att leda, samordna och utveckla de kommunala processerna för planering och uppföljning, redovisning och finans, inköp och upphandling. I uppdraget ingår att både leda och stödja kommunens förvaltningar och bolag utifrån våra ansvarsområden samt att stödja politiken i deras uppdrag. I och med rekryteringen kommer upphandlingsorganisationen bestå av två upphandlare.

Om tjänsten

Vi söker nu en erfaren upphandlare som självständigt ska genomföra upphandlingar till kommunerna Hallsberg och Lekeberg. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med stort eget ansvar och en arbetsplats med trevliga och kompetenta kollegor.

Arbetet innebär att du som upphandlare driver flera olika upphandlingar/ projekt parallellt. Du ansvarar för alla steg i upphandlingsprocessen, från behovsanalys till avtal och uppföljning. Vidare agerar du även rådgivande i upphandlingsfrågor. Du kommer ha många kontaktytor, internt och externt och kommer även arbeta konsultativt mot kunder i olika förvaltningar och bolag. I tjänsten ingår att tillsammans med övriga medarbetare upphandlings- och inköpsprocesserna.

Din profil / kvalifikationer

Till tjänsten söker vi dig med relevant eftergymnasial utbildning, inom ekonomi, juridik, teknik eller utbildning med inriktning mot upphandling eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Du har erfarenhet av att arbeta med upphandling eller inköp och av processarbete.

Vi söker dig som är resultatinriktad och som arbetar systematiskt i enlighet med framtagna processer och har ett genuint intresse för affärer. Du har god analytisk förmåga, ett strukturerat arbetssätt samt har ett konsultativt och serviceinriktat förhållningssätt. Du måste kunna skapa och behålla goda relationer. Du måste tycka om att driva ärenden på egen hand och samtidigt leda arbetsgrupper inom dina projekt/processer. En stor del av arbetet sker i team. Du har god förmåga att fatta tydliga beslut och tar ansvar för åtgärder och projekt. Du tar initiativ, agerar med självförtroende och arbetar självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du är van att arbeta med kvalificerat datorstöd och du har körkort. Goda kunskaper i det svenska skriftspråket är ett krav.

Vi tillämpar flextidsavtal och har friskvårdsförmån samt möjlighet till förmånscykel och personalbil. Det finns också ett distansarbetsavtal som möjliggör att delvis arbeta på distans. Vi har också ett lokalt kollektivavtal som gör att du kan få fler semesterdagar.

Meriterande

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av eller utbildning i offentlig upphandling.

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter Hallsbergs kommun, 0582-685000

Kontaktpersoner

Marie Hellgren, Ekonomichef. 0582-68 50 40, marie.hellgren@hallsberg.se


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb