Halmstad kommun söker Avtalscontroller

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

Upphandlingsenheten består i dagsläget av 9 medarbetare som tillsammans samordnar upphandling och inköp generellt inom hela koncernen. Vi skapar och följer upp ramavtal och fungerar som rådgivare till förvaltningar och bolag inom entreprenadjuridik och upphandlingsjuridik med affären i fokus.

Arbetsuppgifter

Är du en driven, orädd och ordningssam person som gillar siffror och statistik? Då har vi ett uppdrag för dig. I detta uppdrag som vi erbjuder ska du ta fram och implementera en koncernövergripande avtalsuppföljningsplan och tillsammans med övriga upphandlare i koncernen bidra till att få ut mesta möjliga effekt ur de upphandlingar som genomförs genom strategisk avtalsuppföljning. Du kommer ansvara för avtalsuppföljning, fungera som stöd och bollplank till upphandlare vid kravställning och vara delaktig i koncernens inköpsprocess via e-handel. I ditt uppdrag ingår även rapportering av data till olika instanser, framtagande av viss statistik samt analys och sammanställning av resultat.

Du kommer ha fokus på förändrings- och hållbarhetsarbete, med en god känsla av vilka nyckeltal som påverkar och inverkar och hur dessa ska presenteras i olika sammanhang för att skapa intresse och förståelse. Du har en förmåga att se helheten och arbetar för nya förbättrings- och utvecklingsmöjligheter både genom digitalisering och arbetsprocesser. I rollen ingår nära samverkan med bland annat miljöavdelningen för att på bästa sätt se till att man följer upp ställda krav på rätt sätt. En bra kontakt med näringslivet främjar samarbetet vid revisioner och uppföljning av avtalen och värderas högt. Du kommer kontrollera avtalsvillkor och klausuler och säkerställa att avtal följs övergripande i organisationen, främst gällande koncernövergripande avtal.

Kvalifikationer

Du som söker har en eftergymnasial utbildning inom relevanta områden, såsom till exempel ekonomi eller juridik eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har minst två års erfarenhet av revisioner eller annan avtalsuppföljning inom kommunal verksamhet, eller arbete som kan likställas detta. Erfarenhet av arbete med statistik, ekonomiska underlag, avtalsuppföljning och hållbarhetsarbete är meriterande.

Du tycker om siffror och tabeller, ordning och reda, är analytisk, drivande, nyfiken, ifrågasättande och engagerad. Kännedom om näringslivet, goda kunskaper i kommunallagen, LOU och avtalshantering är kvalifikationer som kommer till stor nytta i rollen. Du gör rationella bedömningar utifrån tillgänglig information och analys och skapar fungerande lösningar till många olika typer av problem, genom att visa på förståelse för hur en fråga kan vara en del av ett större sammanhang.

Genom att peka ut riktningen på ett korrekt och rättvist sätt motiverar du andra och ger råd, stöd och möjligheter till utveckling. Du upprätthåller etik och värderingar, genom att främja och försvara lika möjligheter. Du uppmuntrar organisatoriskt och individuellt ansvar gentemot samhället och miljön. Du skriver klart, tydligt och korrekt på flytande svenska och övertygar på ett engagerande och uttrycksfullt sätt, genom att undvika onödigt användande av jargong och komplicerat språk.

Fakta om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Ansök senast: 2021-04-08

Upplysningar

Joakim Norström, Vision
Telefon: 035-139696
E-post: Joakim Norström

Anna-Lena Södergren, Rekryteringsspecialist
Telefon: 035-137100
E-post: Anna-Lena Södergren

Referensnummer
2021/00164

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!


Ansök senast 2021-04-08

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb