Halmstad kommun söker Upphandlare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

På upphandlingsenheten är vi idag 9 anställda som tillsammans samordnar upphandlingar och inköp för hela Halmstads kommun.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta med upphandling, driva hållbarhetsarbete samtidigt som du arbetar för medborgarnas bästa?

Som upphandlare kommer du självständigt genomföra kvalificerade upphandlingar av tjänster, entreprenader och varuupphandlingar.  Vi jobbar kategoristyrt och denna tjänst kommer fokusera på entreprenader mot våra bolag samt ansvara för vissa koncernövergripande varuupphandlingar. Du kommer även fungera som rådgivare till bolag i inköps- och upphandlingsfrågor och vara delaktig i framtagandet av nya krav och utvärderingskriterier inom hållbarhet. Du är också aktiv i dialogen gällande utvecklingen av den lokala och regionala leverantörsmarknaden.

I rollen ingår att systematiskt förbereda upphandlingar genom förstudier och medverka i förbättringsarbetet inom funktionen, samt leda och styra kategorinätverk inom ditt område. Det finns bra rutiner och processer med utvecklingsmöjligheter, där nytänkande ger möjligheter att påverka och forma framtida upphandlingsprocesser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi, juridik, ingenjör med intresse för upphandling eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även minst två års erfarenhet av arbete med upphandling eller strategiskt inköp i offentlig sektor. Du har kunskap inom LOU, LUF, AMA, ABT, AB och allmänna bestämmelser och övriga lagar och regelverk som styr offentlig upphandling. Du har erfarenhet av processledning och kan driva upphandlingsprocesser från start till avslut. Har du jobbat med upphandling med inriktning entreprenad är det ett extra plus.

Du som söker har ett brinnande intresse för teknik och har med fördel en teknisk bakgrund. Affärsmässighet är en viktig egenskap att ha med sig i rollen som upphandlare. Du har erfarenhet av mängdförteckningar och kostnadsdrivande faktorer inom entreprenad. För att lyckas i rollen som upphandlare  talar och skriver du flytande svenska.

Du har god förmåga att fatta snabba, tydliga beslut och tar ansvar för åtgärder och projekt. Du tar initiativ, agerar med självförtroende och arbetar självständigt. Du pekar ut riktningen åt andra, genom att delegera arbete på ett korrekt och rättvist sätt. Du motiverar andra och ger  råd, stöd och möjligheter till utveckling.

Du analyserar numerisk och verbal data och andra informationskällor genom att bryta ned informationen till beståndsdelar, mönster och samband. Du visar förståelse för hur en fråga kan vara en del av ett större sammanhang. Du arbetar strategiskt för att förverkliga organisationens mål, genom att fastslå och utvecklar strategier.

Fakta om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansök senast 2021-04-11

Upplysningar

Anna-Lena Södergren, HR-specialist, samordnare rekryteringscenter
E-post: Anna-Lena Södergren

Joakim Norström, Vision
Telefon: 035-139696
E-post: Joakim Norström

Ansökan

Referensnummer
2021/00165


Ansök senast 2021-04-11

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb