Inköpare med kategoriansvar – Fordon

Om arbetsplatsen

Alvesta kommun med drygt 20 000 invånare — södra Sveriges mittpunkt — Integrerar lokalt boende med globala möjligheter. En position som bygger på högkvalitativ kommunal service, ett framgångsrikt näringsliv och en bra blandning av tätorter och landsbygd. Lägg därtill en stark infrastruktur med järnväg, flyg och ett välutvecklat vägnät så förstår du varför Alvesta kommun är rätt val.
– Stor nog för att idéer skall födas och utvecklas
– Liten nog för att alla skall bli sedda och uppskattade samt korta beslutsvägar

I Alvesta kommunkoncern är vi ca 2000 medarbetare inom flera olika yrkeskategorier som varje dag arbetar med att göra skillnad för våra invånare. Vår gemensamma värdegrund är ”Tillsammans skapar vi en bättre vardag för våra invånare och oss medarbetare. Vi utvecklas genom goda möten och öppen dialog. Detta uppnår vi genom vår värdegrund som bygger på ”Delaktighet, Engagemang och Tillit”. Vårt fokus är att skapa den bästa möjliga kommunala servicen för dem vi är till för; invånare, företagare och besökare. Alvesta kommun arbetar utifrån en styrmodell som bygger på tillitsbaserad ledning och styrning med fokus på Agenda 2030.
Vill du vara med på vår spännande resa med siktet inställt på hållbar samhällsutveckling?

Tjänsten är placerad på kommunens Inköpsavdelning som organisatoriskt ingår i kommunledningsförvaltningen och ansvarar för utveckling, samordning och planering av kommunkoncernens inköp och fordonshantering. Tjänsten tillhör en avdelning med 6 medarbetare som arbetar med upphandling, kategoristyrning, e-handel- och varudistribution samt fordonshantering.

Arbetsuppgifter

Rollen Inköpare med kategoriansvar-Fordon ingår i ett team med gott samarbetsklimat där koncerntänk och serviceanda står i fokus. Rollen utgör en strategisk resurs där du genomför upphandlingar enligt upphandlingsplan. Du får ett helhetsansvar för fordonskategorin som innebär att du säkerställer att beslutade strategier och målsättningar följs och uppnås.

Jobbet hos oss är självständigt och variationsrikt med stora utvecklingsmöjligheter. I rollen ingår arbete med fordonsanalyser och rapporter, utbytesplaner, hantering av hyresavtal, bilpooler och fakturor. Uppdragen spänner över hela kommunkoncernen vilket innebär ett brett arbetsfält med många kontaktytor.
Samtliga fordon ägs och hanteras centralt i kommunen och i rollen ingår systemansvar för vårt fordonssystem Portify.

Kvalifikationer

Eftergymnasial utbildning som är relevant för rollen, gärna en ekonomisk eller juridisk examen. Vi söker även dig som har en avslutad YH/KY-utbildning med inriktning offentlig upphandling/strategiskt inköp. Erfarenhet av att genomföra upphandlingar inom LOU/LUF är meriterande. Vi har en stark stävan efter en hög kundnöjdhet och sänkta totalkostnader varför du behöver ha en god analytisk förmåga och ett affärsmässigt driv. Du är lyhörd med ett kommunikativt och serviceinriktat arbetssätt som skapar delaktighet, engagemang och tillit både internt och externt i våra inköpsprocesser.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Officepaketet och behärskar det svenska språket i både tal och skrift. B-körkort är ett krav. Har du dessutom ett brinnande fordonsintresse är vi övertygade om att du är rätt sökande. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Övrigt

Vi undanber oss samtliga annonsförsäljare.


Sista ansökningsdag:
2022-12-07

Referensnummer:   A1176982/2022

Kontaktperson:
Johan Johansson
Upphandlingschef 0472-15030

Facklig företrädare
via kommunens Kontaktcenter 0472-150 50
kommunen@alvesta.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb