Inköpskoordinator – Telge Inköp

Vågar du välja både frihet och ansvar? Vill du bli en del av ett kunnigt gäng som alltid har affären i fokus? Är du en driven lagspelare? Vill du ha en intressant roll där du bland annat ansvarar för direktupphandlingar, avtalsförlängningar och förhandlingar? Då tror vi på Telge Inköp att just du skulle passa bra som vår nya inköpskoordinator.

Så här säger Eric Cedergren, rekryterande chef, om rollen:

Vi söker nu en utvecklingsinriktad inköpskoordinator i gruppen för Kundrelationer och -utveckling. Rollen som inköpskoordinator är omväxlande och rolig och du har goda möjligheter att utvecklas både inom ditt område och i bolaget. I gruppen Kundrelationer och -utveckling stöttar vi våra kunder i det dagliga arbetet med upphandlingsfrågor och vi hanterar bland annat direktupphandlingar, avtalsförlängningar, fakturering och verksamhetssystem för Telge koncernen, Södertälje kommun, samt grannkommuner och deras bolag.

Arbetsuppgifter och ansvar

Som inköpskoordinator kommer du tillsammans med två kollegor ansvara för direktupphandlingar, avtalsförlängningar och förhandlingar. Du jobbar i nära samverkan med ansvarig inköpare och våra kunder. Det är en roll där du arbetar för att göra skillnad i det stora, alltid med affären och kunden i fokus. Kollegial gemenskap och lärande, god sammanhållning med stor frihet och självständigt ansvar är viktiga delar som präglar oss. Vi på Telge Inköp arbetar kategoristyrt, affärsdrivet och nära våra kunder för att utveckla affären genom upphandling. Ständiga kvalitetsförbättringar enligt lean genomsyrar vårt arbete.

Som inköpskoordinator kommer du också att genomföra direktupphandlingar och förnyad konkurrensutsättning samt avtalsförlängningar från ax till limpa. Du arbetar med förhandling med leverantörer, administration och kvalitetssäkring av avtal i vår avtalsdatabas.

Mer om ditt nya jobb

Behoven kan växla mellan mer avancerade direktupphandlingar, avtalsförlängningar och förhandlingar, till enklare. Du analyserar och planerar självständigt och ser till att kunden följer våra processer och rutiner, samt att det blir så ekonomiskt fördelaktigt som möjligt för våra kunder. I teamet väntar fyra kunniga kollegor på dig. Vi har flera olika arbetsområden och under frånvaro eller toppar hjälper vi självklart varandra för att ge våra kunder bästa möjliga service.

Den här tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Då vi tillämpar årsarbetstid finns möjlighet att planera sin arbetstid på plats på vårt kontor och till vis del på distans.

Vi är Telge Inköp

På Telge Inköp jobbar idag cirka 30 engagerade kollegor, alltid med affären och nytta för kunden i fokus. Vi har en inköpsvolym på cirka fyra miljarder kronor och många intressanta kunder inom skilda branscher. Om du vill driva affärer och växa med oss, vår region och våra kunder är du varmt välkommen till oss.

Krav

För att vara aktuell för den här rollen behöver du ha en utbildning från YH-programmet med inriktning inköp eller annan relevant utbildning, alternativt minst ett par års arbetslivserfarenhet inom inköp. Som person är du en driven lagspelare som ser möjligheter och triggas av nya utmaningar. Du är relationsinriktad, engagerad, prestigelös och har ett högt kundfokus. Du tycker om att arbeta resultatinriktat, både självständigt och i team, och har en god förmåga att prioritera och organisera ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid att du är noggrann, kan hantera många olika uppgifter samtidigt och arbetar strukturerat samtidigt som du är flexibel och har en hög servicenivå. Du får gärna vara intresserad av digitaliseringsfrågor. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och har goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel, och våra kärnvärden – öppen, enkel, personlig och modig – passar bra in på dig.

Meriterande

Har du kunskap och/eller erfarenhet av något eller flera av följande så är det meriterande: Offentlig upphandling (LOU och LUF); projektledning, samt erfarenhet av att arbeta nära kund, i kundservice eller liknande.

Hör av dig idag!

Vänta inte, vi vill veta mer om dig! Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, men senast 23 januari 2023.

Ta kontakt

Undrar du något om tjänsten? Då är det Eric Cedergren, chef Kundrelationer och -utveckling, du ska kontakta på 08-550 222 59. Frågor om rekryteringsprocessen hjälper gärna HR-strateg Veronika Löfström till med på 08-550 211 57. Fackliga kontaktpersoner är Sanne-Liv Olsen för Vision och Tomas Zackrisson för SACO, du når båda på 08-550 220 00.

Våga välja Telge

Kom och jobba i expansiva och färgstarka Södertälje kommun! Här väntar 100 000 invånare på att du ska göra skillnad i deras vardag, och 870 medarbetare väntar på sin nya kollega. Telge är leverantören med en hel kommun som både arbetsgivare och kund. Vi är koncernen som ger det mesta av det bästa inom bostäder, fastigheter, energi, nät, tillväxt, återvinning, hamn och inköp. Som förvandlar vår vinst till Södertäljebornas, bokstavligen och dagligen, för att skapa ett bättre, smartare och mer hållbart samhälle än någonsin. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, kollegial gemenskap, bra förmåner och lean-tänk. Det är saker som våra medarbetare gillar lite extra med att jobba just hos oss.


Kontaktperson:
Eric Cedergren, 0855022259

Sista ansökningsdag:
2023-01-23

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb