IT-inköpare till inköpsenheten, Nacka kommun

Nacka är en av Sveriges mest attraktiva och välrenommerade kommuner. Med fokus på mål, resultat och ständig utveckling strävar Nacka efter att bli bäst på att vara kommun. Ambitionen uppnås genom att Nacka ska vara bland de 10 procent bästa i kommunala jämförelser och kommunens verksamheter ska vara bland de 25 procent mest kostnadseffektiva kommunerna i landet per område. Nacka kommun är arbetsgivaren för dig som med stor frihet förnyar och gör skillnad.

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att skapa framtidens Nacka?
Nu söker vi en driven IT-inköpare

Nu har du möjligheten att få utvecklas inom inköpsområdet tillsammans med ett härligt gäng i Nacka Kommun. Inköpsenheten ansvarar för att driva alla IT-inköpsprojekt tillsammans med digitaliseringsenheten och i nära samverkan med verksamheten, i enlighet med kommunens inköpsprocess. Nacka arbetar kategoristyrt och har flera stora, spännande upphandlingar på gång, bland annat inom IT-området. Nu söker vi dig som vill vara med på vår utvecklingsresa för att skapa framtidens digitala Nacka. Läs gärna mer om enheten och hur vi arbetar här: https://bit.ly/2IOoUPQ

Ditt uppdrag
I rollen som inköpare arbetar du kategoribaserat och stödjs vid behov av en kategoriansvarig, en affärsanalytiker samt en affärsjurist. Du kommer arbeta med att genomföra inköpsprojekt inom flera områden men kommer främst att fokusera på IT – alltid i nära samverkan med verksamheten. Du får en central roll för att driva inköpsprocessen samt de kommersiella aspekterna av de affärer kommunen gör. Komplexiteten i projekten kommer att variera, vilket kräver att du har erfarenhet och bredd från olika inköpsområden och förändringsledning, samt att du är drivande och strukturerad i ditt konsultativa arbetssätt.

Som inköpare så jobbar du projektorienterat tillsammans med ansvariga chefer, projektledare och andra medarbetare inom kommunen och du ansvarar för dina projekt. I stora drag så ingår allt från kravspecifikation till att driva upphandlingar, samt delta i leverans- och uppföljningsprocesserna för att säkerställa att Nacka gör bra affärer i enlighet med Lagen om offentlig upphandling (LOU). I rollen ingår även att arbeta med att identifiera ökade värden, samt utveckla och driva affärsmässigheten och de kommersiella aspekterna ute i verksamheten inom ramen för leverantörsuppföljning.

Som inköpare blir du en del av inköpsenheten, som är ett härligt, positivt team på 18 personer med höga ambitioner. Din närmsta chef blir inköpschef Sebastian Nordgren, som har gedigen erfarenhet av inköpsverksamhet både i privat och offentlig sektor.

Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och stimuleras av mångfalden i både frågeställningar och metoder för att kunna bidra till kommunens affärer. Du har med största sannolikhet arbetat med inköp i minst 5 år i privat och/eller offentlig sektor samt har en gedigen erfarenhet av att genomföra upphandlingar i enlighet med LOU, och vill nu ta chansen att få vara en del i att bygga och skapa framtidens Nacka.

För att lyckas ser vi gärna att du har ett genuint intresse för inköparens roll som affärspartner och fortlöpande håller dig uppdaterad om konjunkturläget och leverantörsmarknaden inom dina områden. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är målinriktad, kommunikativ och har hög egen drivkraft. För att trivas i rollen bör du ha fallenhet för att bygga relationer och eftersom du kommer ha många kontaktytor, både internt och externt, är det viktigt att du tycker om att samarbeta, är serviceinriktad och gärna delar med dig av din kunskap. Vi önskar att du som söker är tillräckligt senior för att känna dig trygg med att arbeta självständigt och driva samt utveckla dina projekt. Du bör ha goda kunskaper i lagen om offentlig upphandling (LOU) och relevant akademisk utbildning.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig att få vara med på en spännande resa, där du får möjlighet att arbeta i en bred självständig roll med stora, utmanande projekt. Här får du arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Blir du vår nya kollega så erbjuder vi dig: gym i huset, friskvårdsersättning, förmånscykelserbjudande samt möjlighet att växla semesterersättning mot fler semesterdagar. Arbetsplatsen ligger i Nacka stadshus i öppna, ljusa lokaler, granne med Nacka forum och 15 min med buss från Slussen och 20 minuter från Gustavsberg.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Sök gärna innan sista ansökningsdag 7 november 2021, urval och intervjuer sker löpande.

Kontaktuppgifter till våra fackliga ombud hittar du här: Fackförbund | Nacka kommun

Varmt välkommen med din ansökan!


Referensnummer: 2021/576

Kontakt
Sebastian Nordgren, inköpschef, 08-718 91 60

Sista ansökningsdag: 2021-11-07

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb