Jurist till Svenskt Ambulansflyg

Vill du ha ett utmanande, varierande och intressant arbete?
Svenskt Ambulansflyg söker en erfaren jurist med placering Stockholm och/eller Umeå.

Om oss

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg (KSA) bildades 2016, medlemmar utgörs av Sveriges samtliga regioner, och är därför unikt. KSA:s ändamål är att för medlemmarnas räkning tillhandahålla ambulansflyg dygnet runt, året runt. Syftet är att effektivisera ambulansflyget för att öka patientnyttan och patientsäkerheten genom samordning av gemensamma resurser. KSA har beställt sex stycken EMS utrustade PC-24 flygplan som tillverkas av Pilatus Aircraft Ltd. och levereras under 2021. Flygplanen kommer, tillsammans med piloter, tekniker och medicinsk personal att baseras på beredskapsbaser som blir etablerade på Umeå, Stockholm/Arlanda och Göteborg/Landvetter flygplats. Operationerna kommer att koordineras från en flygkoordineringscentral som nu etableras i Umeå. Piloter och medicinsk personal kommer att ha beredskap dygnet runt årets alla dagar, redo att på kort varsel påbörja ett flygambulansuppdrag. Operationsområdet kommer att innefatta hela Europa.

Kansliet är idag förlagt till centrala Stockholm men flyttar under våren 2021 till Umeå.

Arbetsbeskrivning

Som jurist vid KSA:s kansli har du en central position. Tyngdpunkten i kansliets ansvarsområde är det direkta stödet till förbundsdirektör och de politiska organen, bland annat innebärande dokument- och ärendehantering för förbundsfullmäktige, förbundsstyrelse, valberedning och vissa projektgrupper. Du rapporterar till bitr. förbundsdirektör/chefsjurist.

Som anställd i KSA är du en del av ett uppstartsprojekt. Att som jurist vara en del i att bygga upp verksamhet – och att därmed i ett mycket dynamiskt och föränderligt sammanhang eftersträva verksamhetsanpassad och adekvat kvalitet – kräver erfarenhet. Det finns goda möjligheter att utforma både tjänst och arbetsuppgifter.

Uppdraget som jurist i KSA innebär att du tar en aktiv roll i att gemensamt med chefsjurist vidareutveckla KSA:s juristenhet samtidigt som du är spindeln i nätet i den dagliga driften med ansvar för KSA:s samlade behov av juridisk rådgivning och kompetens, såväl affärsjuridisk som offentligrättslig.

Arbetet är i första hand en taktisk stödfunktion men innebär samtidigt en möjlighet för dig att få vara en del av och få inblick i KSA:s strategiska arbete där du med inspel i processer, utredningsarbete och analys blir en del i det strategiska arbetet och byggandet av vår organisation. Du kommer även att delta i – och i en del fall leda – arbetet med utveckling av ledningssystem inklusive policys, beskrivningar och procedurer.

En viktig uppgift under uppstartsprojektet är att projektleda, övervaka och kvalitetsgranska upphandlingar (och inköp) av varor/tjänster/entreprenader samt vara stöd för KSA:s sakkunniga i olika upphandlingsprocesser och förfaranden. Du har övergripande ansvar för att upphandlingarna genomförs korrekt och med hög kvalitet samtidigt som du ansvarar för förbättrings- och förvaltningsarbete av upphandlingspolicy och rutiner för systematisk avtalsuppföljning.

Du ansvarar för utlämnande av allmänna handlingar.

I och med kansliets flytt till Umeå är vi öppna för alternativa lösningar, exempelvis tidsbegränsad anställning men ser helst att du som söker är intresserad av en tillsvidareanställning.

Kvalifikationer

Du har juristexamen och kunskap om och erfarenhet från offentlig förvaltning. Erfarenhet av offentlig upphandling är ett krav. Inga förkunskaper i flygfartsrelaterad juridik krävs, men är meriterande. Goda användarkunskaper och lätt för att ta till dig olika IT-system är ett krav och erfarenhet och intresse av utveckling inom området är meriterande.

Som person är du utpräglat strukturerad, resultatorienterad, kommunikativ, stresstålig och utvecklingsorienterad. Du arbetar lika bra självständigt som i grupp, du är intresserad av både strategiskt och operativt arbete och har förmågan att växla mellan dessa. Eftersom vi är ett fåtal anställda som arbetar mycket nära varandra kommer vi att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Form: Tillsvidare- eller visstidsanställning enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid
Placering: Stockholm och/eller Umeå enligt överenskommelse.
Start: Snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-12-20
Referensnummer: KSA 02–2021

Välkommen att söka genom att skicka din CV till jobs@svenskt-ambulansflyg.se.

Kontakt

Joachim Ahl, biträdande förbundsdirektör/chefsjurist, telefon 090-550 05 (vxl).

Övrigt

För mer information, se https://www.svenskt-ambulansflyg.se
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Eftersom Svenskt Ambulansflyg är en myndighet är de ansökningar som kommer in till oss en allmän handling. Uppgifterna kan därmed komma att lämnas ut i enlighet med offentlighetsprincipen.

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter på https://www.svenskt-ambulansflyg.se


Ansök senast
2020-12-20

Referensnummer
KSA 02–2021

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb