Karlskrona kommun söker upphandlare

Upphandlare till upphandlingsenheten

Upphandlingsenheten är organiserad inom Kommunledningsförvaltningens avdelning för ekonomi- och upphandling. Tillsammans på avdelningen jobbar vi för att vara en modern ekonomi- och upphandlingsfunktion där vi är duktiga på att nyttja ny teknik, strävar efter leveranskvalitet och utgör ett stöd till förvaltningar och bolag i upphandlingsprocesser. I teamet på upphandlingsenheten ingår upphandlingschef, fyra upphandlare och en avtalscontroller. Enheten har som övergripande mål att genom hållbar, effektiv och samordnad upphandlingsverksamhet minska kommunens totala kostnad för inköp av varor och tjänster inom ramen för gällande lagstiftning.

Nu söker vi en upphandlare till vårt kunniga arbetslag och hoppas att du vill bli vår nya kollega!

Arbetsuppgifter
Våra upphandlingar genomförs i projektform i nära samarbete med verksamheterna med upphandlaren som projektledare. Arbetet omfattar hela processen från förfrågningsunderlag till avtalsförvaltning. Det innebär att du ansvarar för att systematiskt förbereda, analysera och därefter följa upp genomförda upphandlingar. Du kommer i rollen som upphandlare att arbeta tillsammans med personal från kommunens olika förvaltningar och bolag samt samverka med andra kommuner och regioner. I tjänsten som upphandlare ingår även att informera och utbilda kommunens förvaltningar och bolag. För närvarande arbetar vi med upphandlingsverktyget Tendsign. E-handel är ett politiskt prioriterat utvecklingsområde och ett införandeprojekt inom E-handel pågår. I tjänsten ingår att vara enhetens representant i projektgruppen för införandet. Som upphandlare medverkar du även i utvecklingen av våra processer inom upphandlingsområdet och agerar rådgivare/konsult till förvaltningar och bolag i inköps- och upphandlingsfrågor.

Kvalifikationer
För tjänsten krävs att du har relevant högskoleutbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Erfarenhet från arbete med LOU/LUF i offentlig verksamhet samt erfarenhet av elektroniska upphandlingsverktyg och e-handel är meriterande.
Du har mycket god datorvana och behärskar Excel och Word väl.
Körkort B är ett krav.
För att passa för tjänsten behöver du vara lyhörd och trygg i dig själv och ha god förmåga att ta egna initiativ och på ett tydligt sätt kunna förmedla dina kunskaper. Du är mål- och kvalitetsinriktad och har god analytisk förmåga och affärsmässighet. Vi värdesätter god samarbets- och kommunikationsförmåga då du i rollen som upphandlare bistår förvaltningar och bolag med utbildningar och stöd i upphandlingsprocesser. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen
Tillsvidareanställning , heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner
Mikael Augustsson
Upphandlingschef
0455-30 40 68

Fackliga företrädare
Vision, Bebben Malmström, 0455-30 48 65
SACO, Helena Bertilsson, 0455-30 31 63

Övrigt
Karlskrona kommun använder kompetensbaserad rekrytering för att vara en arbetsgivare fri från diskriminering. I Karlskrona kommun har vi rökfri arbetstid.

Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-01-31.
Tjänsten söks via Karlskrona kommuns e-rekryteringssystem som du når via “Sök jobbet” i denna annons.


Sista ansökningsdag
2021-01-31

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb