Karolinska Institutet, KI söker upphandlingsjurist

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?
Som Upphandlingsjurist på KI kommer du att arbeta i en stimulerande miljö i nära samarbete med våra verksamheter och tillsammans med några av världens ledande forskare inom det medicinska området.

Din roll
Rollen som upphandlingsjurist fokuserar på juridiskt arbete inom enheten med särskilt fokus på att upprätta avtal och leda förhandlingar med leverantörer utöver att självständigt genomföra olika typer av upphandlingar. Rollen inkluderar även arbete med överprövningar i samverkan med befintlig upphandlingsjurist. Din roll är kategoriövergripande med uppdrag inom de olika upphandlingsområdena forskning, administration, fastighet och IT.

Enheten för inköp och upphandling hör till KI:s centrala ekonomiavdelning och ansvarar för genomförandet av inköp- och upphandlingar. Enheten arbetar med kategoristyrt upphandlingsarbete och består av en upphandlingsjurist, nio upphandlare, två controllers och en upphandlingschef. Karolinska Institutet bedriver även ett pågående arbete med att centralisera inköpssamordnare vilket omfattar 6 – 7 tjänster. Totalt kommer det att arbeta 20 – 21 personer på enheten.

Vem är du?
Du har avlagt examen som jur. kand eller magister i affärsjuridik samt förvärvat minst tre års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat juridiskt upphandlingsarbete inom offentlig sektor- och/eller privat sektor. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi söker dig som är van att arbeta i projektform och som har god analytisk förmåga. Du tycker om att driva ärenden på egen hand samtidigt som du tycker om att leda projektgrupper. Du kan planera ditt arbete och håller givna tidsramar. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv som gör att du har förmågan att hantera arbetstoppar på ett bra sätt eftersom tempot tidvis är högt. Många projekt genomförs i grupp vilket ställer höga krav på god samarbetsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering. I din personlighet önskar vi se förmåga till självgående och strukturerat arbete som sker metodiskt. Det är viktigt att du är kommunikativ, serviceinriktad, ansvarstagande och har stor initiativförmåga. Nyfikenhet och en vilja att utvecklas ser vi som önskvärt.

Vad erbjuder vi?
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan.
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi som du når via “Sök jobbet” i denna annons.
Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2-3902/2020
Kontakt: Hannes Olsson, enhetschef, 08 – 524 870 16
Facklig företrädare:
Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Sista ansökningsdag: 2020-10-08


Sista ansökningsdag
2020-10-08

Referensnummer
 2-3902/2020

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb