Karolinska Universitetssjukhuset söker inköpscontroller

Vi söker nu en controller till Karolinska Universitetssjukhusets inköpsavdelning.

Vi erbjuder 

Tillsammans med Karolinska Institutet utgör Karolinska Universitetssjukhuset ett medicinskt centrum med högt internationellt anseende som ständigt arbetar med att utveckla och förbättra vård och arbetsmetoder i en teknikintensiv miljö. En viktig komponent i detta utvecklingsarbete är anskaffning av varor och tjänster genom såväl traditionell upphandling som genom olika former av innovationsupphandling.

Inköpsavdelningen på Karolinska Universitetssjukhuset genomför inköp och upphandlingar på uppdrag av sjukhusets olika verksamheter samt stödjer dessa i inköps- och upphandlingsfrågor. Sjukhusets uppdrag; högspecialiserad vård, forskning och utbildning gör att det finns en utpräglad bredd i behoven.

Vi samarbetar med övriga sjukhus inom Region Stockholm och med Upphandlingsavdelningen vid Serviceförvaltningen samordnas de stora behoven av varor och tjänster. Vi kan erbjuda dig en spännande utmaning i en av Sveriges största vård- och kunskapsorganisationer och att vara en del av vårdens utveckling.

Om tjänsten

Du arbetar med att stödja inköpsledningen, inköparna och upphandlarna med datainsamling, analys och utredningar som underlag för inköpsbeslut.

Arbetsuppgifterna består främst av:

  • Uppföljning, analys och rapportering av väsentliga nyckeltal såsom inköpsvolymer
  • Avtalsbevakning av sjukhusets lokala ramavtal för förbrukningsartiklar
  • Proaktivt förbättringsarbete inom områden där avvikelser eller förbättringspotentialer har identifierats

Vi söker dig som trivs med att arbeta mot mål och som fokuserar på resultat. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande och förändrar din inriktning när målen ändrar sig. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Du arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines.

I osäkra sammanhang är du säker och stabil. Du litar på din egen förmåga och har mod att agera efter din egen övertygelse.

Vidare har du förmåga att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du har förståelse för din roll och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav:

  • Relevant utbildning från högskola eller yrkeshögskola med inriktning mot upphandling/inköp, teknik eller ekonomi, alternativt utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • God datorvana, framför allt i Office-paketet, i synnerhet Excel
  • Vana att ta fram och sammanställa statistik
  • Erfarenhet av att arbeta i förbättringsprojektprojekt

Meriterande:

  • Erfarenhet från att använda inköps- och fakturasystem samt implementering av BI-system, gärna Tableau
  • Erfarenhet av inköp och upphandling samt kunskaper om Lagen om Offentlig Upphandling (LOU)

 Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
– Personligt brev

Om rekryteringsprocessen

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
– när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
– se över dina filterinställningar för skräppost
– hålla utkik i din skräppost

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök jobbet”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Yrkesområde: Ekonomer/Controllers
Arbetsplats: Solna
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid

Kontakt

Pia Lindström
Chef, administration
072-5802913

Carl Westermark
Teamleader upphandlingen
08- 517 749 70
073-699 42 34

Petra Eklund Jonasson
Inköpare Akutdivisionen
08-517 749 87

Fackliga representanter

Saco: Ulf Olsson, 08-585 811 37, ulf.olsson@sll.se
Vision, Exp 08-517 725 25, sektion20karolinska@fv.vision.se

Vi på Karolinska vill generera vård i världsklass och vara en verkligt attraktiv arbetsgivare! För att lyckas med det så behöver våra verksamheter också professionella stödfunktioner. På Karolinska stödjer HR både chefer och medarbetare i löpande personalfrågor och i långsiktig förändringsledning. 

Vår vision är att utveckla Karolinska till att bli bäst på att attrahera, engagera och utveckla kompetenta chefer och medarbetare för ett hållbart arbetsliv. Vårt HR-arbete utgår från sjukhusets övergripande strategier och vi arbetar utifrån sjukhusets värderingar Ansvar, Helhetssyn och Medmänsklighet. HR-organisationen har ca 140 st medarbetare, och vi vill anställa de bästa, mest kompetenta och drivna personerna till vår HR verksamhet!  

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 15 000 medarbetare.

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.
www.karolinska.se

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
www.sll.se


Sista ansökningsdag
2020-12-20

Referensnummer
173678

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb