Klippans kommun söker Upphandlingschef

Arbetsplatsen

Vill du arbeta med utveckling och förnyelse inom upphandlingsområdet? Här finns möjligheterna för dig som, tillsammans med våra engagerade upphandlare, vill driva och utveckla vår upphandlingsorganisation.

Upphandlingsverksamheten ligger organisatoriskt under kansliavdelningen på Klippans kommun och arbetar på uppdrag av Klippans, Perstorps, Bjuvs och Åstorps kommuner samt Söderåsens miljöförbund. Verksamheten är bemannad med en upphandlingsstrateg och två upphandlare. Tjänsten är placerad i Klippan samt vid behov även i Åstorp, Bjuv och Perstorp.

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus – att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden “Vilja varandras framgång”, “Våga sticka ut” och “Kul i jobbet”.

Klippans kommun har ett chefsprogram som alla kommunens chefer får ta del av. Programmet består av flera steg där cheferna får möjlighet att utvecklas i sina roller som ledare i Klippans kommun. Vi strävar mot att kommunens chefer ska ha ett ledarskap präglat av tillit och samskap.

Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

För mer information: http://www.klippan.se

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är genuint intresserad av upphandlingsfrågor och verksamhetsutveckling. Två viktiga uppdrag blir att utveckla samverkan mellan kommunerna samt att, i samarbete med ekonomiavdelningarna, koppla upphandlingsverksamheten mot en inköpsorganisation.

Du får alla delar i ett chefs/ledarskap; budget-, verksamhets- och personalansvar. Du leder och fördelar arbetet inom enheten och driver även egna upphandlingsprojekt. Du utbildar inköpssamordnare, inköpare och chefer i offentliga inköp och upphandlingar, deltar i upphandlingsgruppen i respektive kommun samt hanterar överprövningar.

Du förväntas ta ett strategiskt helhetsansvar för upphandlingsområdet för att få det effektivt, rationellt och välfungerande med målet att ge bästa stöd och service till kunderna och medarbetarna i upphandlingsfrågor. I detta ingår exempelvis att tydliggöra och kommunicera upphandlingsenhetens uppdrag samt avgränsning mellan upphandling och inköp, men även att utveckla och förbättra arbetssätt och rutiner inom enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen från högskole-/universitetsutbildning inom juridik eller annan examen inom upphandling och inköp som kan bedömas likvärdig. Du ska ha gedigna kunskaper i lagen om offentlig upphandling (LOU), dess tillämpning och gällande praxis. Du har omfattande erfarenhet av offentlig upphandling och inköp samt god erfarenhet av att arbeta med upphandlingssystem.

För att lyckas i rollen som upphandlingschef ska du vara en kommunikativ person med stor egen drivkraft. Du värnar om goda relationer med såväl leverantörer som interna kunder. Som person är du affärsmässig och lyhörd inför verksamheternas behov samtidigt som du har ett professionellt förhållningssätt och hög integritet. Som upphandlingschef representerar och företräder du både enheten och kommunerna i olika sammanhang.

Arbetet ställer krav på att du är noggrann, har en god analytisk förmåga samt kan prioritera och strukturera ditt och enhetens arbete. Du trivs i ledarrollen och är trygg, modig och tydlig i ditt ledarskap. Du är van vid processledning och arbetar lösningsfokuserat. Genom tillit och lyhördhet skapar du förtroende och engagemang i arbetsgruppen.

Arbetet kräver att du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift men även att du har förmågan att förmedla information på ett pedagogiskt vis. Som upphandlingschef kommer du att ha mycket externa och interna kontakter varför din kommunikations- och samarbetsförmåga är av stor betydelse. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg.

Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner.

För allas trevnad är vår arbetstid rökfri.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställning

Anställningsform: Heltid, tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Cecilia Christensen , Kanslichef, Telefon 0435-28103, E-post cecilia.christensen@ klippan.se

Fackliga kontaktpersoner

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst Telefon 0435-28 000

Ansökan

Vi tar emot ansökan via Offentliga Jobb: Ansök

Ange referens: C56727-2021-55
Sista ansökningsdag: 2021-06-20


Ange referens: C56727-2021-55
Sista ansökningsdag: 2021-06-20

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb