Kreativ upphandlare sökes till Danderyds kommun

Om arbetsplatsen

Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens nya vision. Vill du vara med på vår resa?

Upphandlingsenheten ligger organisatoriskt under ekonomiavdelningen på kommunledningskontoret. Enheten består av en upphandlingschef, fyra upphandlare, en städcontroller samt en avtalscontroller. Det finns ytterligare två upphandlare inom tekniska kontoret som i huvudsak gör entreprenadupphandlingar

Din huvudsakliga arbetsplats kommer att vara ett 1600-tals slott, Djursholms slott. Vi på upphandlingsenheten tar ofta lunchpromenader längs vattnet och den vackra naturen runt slottet!

Arbetsuppgifter

Du ska självständigt planera och genomföra upphandlingar i samverkan med sakkunniga från kommunens olika verksamheter. Ditt uppdrag är att leda arbetet genom alla delar i upphandlingsprocessen och du agerar som specialist inom upphandling. Arbetet är varierande då du ibland sitter med i en styrgrupp och ibland driver projekten självständigt.
Upphandlingsenheten har både en styrande och stödjande roll gentemot verksamheterna. Vi utför även utbildningar för verksamheterna inom inköp.

Du deltar aktivt i upphandlargruppen för erfarenhetsutbyte, reflektioner av rättslägen, utveckling av gemensamma rutiner och mallar samt bidrar vid analyser av inköp- och upphandlingsutfall.

Du ansvarar för att ditt arbete görs på ett professionellt och affärsmässigt sätt enligt gällande lagar, rättspraxis, styrdokument och riktlinjer inom upphandlings- och avtalsområdet med fokus på det specifika upphandlingsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen eller eftergymnasial utbildning (YH eller motsvarande) inom offentlig upphandling eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har tidigare arbetat med upphandling och har minst ett par års erfarenhet.

Det är meriterande om du tidigare upphandlat i en kommun och om du arbetat i ett upphandlingssystem, gärna TendSign. Det är även meriterande om du arbetat med projektledning samt har erfarenhet och kunskap om avtalsuppföljning.

Då arbetet innebär många interna och externa kontakter behöver du vara duktig på att formulera dig både muntligt och skriftligt på svenska. Du har god förmåga att arbeta strukturerat då du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Då du arbetar i flera projekt samtidigt är det viktigt att kunna hålla ordning och koordinera ditt arbete på ett bra sätt. Du är noga med att hålla tidsramar genom hela upphandlingsprocessen. Du är en kreativ person som ofta kommer med nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Eftersom vi är en bred organisation med många olika verksamhetsområden är du en serviceinriktad person med ett intresse och förmåga att hjälpa andra samt att hitta lösningar. Du har en god samarbetsförmåga eftersom du lyssnar, kommunicerar och löser uppgifter på ett konstruktivt sätt.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-31
Referensnummer: A925932

Välkommen att göra en digital ansökan via Sök jobbet i denna annons.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontaktperson

Petra Edenfeldt
Upphandlingschef
Petra.Edenfeldt@danderyd.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel 08-568 910 00.

Övrigt

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan.

Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Sista ansökningsdag
2020-01-31

Referensnummer
A925932

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb