Kristianstads kommun söker upphandlare entreprenad

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Kommunledningskontoret ska utifrån en helhetssyn leda, samordna, följa upp och utveckla kommunens verksamhet utifrån de ramar och direktiv som kommunstyrelsen ger.

Upphandlingsenheten är en central enhet under Kommunledningskontoret som samordnar, stödjer och genomför upphandlingar till kommunens samtliga verksamheter. Vi arbetar även med att utveckla och driva frågor inom e-handel, e-faktura och avtalsuppföljning. Enheten består av åtta upphandlare, avtalscontroller, e-handelssamordnare, ekonomiadministratör och upphandlingschef.

Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam arbetsmiljö med kompetenta medarbetare där du kan utveckla din expertis inom upphandling. Du kommer att tillhöra en enhet som jobbar i framkant och aktivt utvecklar inköps- och upphandlingsområdet.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Du ska som upphandlare bistå organisationen i olika typer av upphandlingar genom hela processen vilket i regel omfattar behovsanalys, marknadsanalys, upphandlingsstrategi, upphandlingsarbete och avtalsuppföljning. Du kommer i huvudsak arbeta med entreprenadupphandlingar och avtal kopplade till kommunens tekniska förvaltning. Vidare kommer du att vara avtalsansvarig och leverera god service i upphandlingsfrågor till verksamheterna.

Det är ofta tidspress och förmåga att hantera flera projekt parallellt är nödvändig för att hålla en hög produktionstakt och effektiv genomströmning av ärenden.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomi eller juridik (minst 60 hp), eller yrkeshögskoleutbildning inom upphandling/entreprenad eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om det i utbildningen ingått inköp, offentlig upphandling och entreprenadjuridik.

Du har erfarenhet av upphandling- och inköpsarbete. Det är meriterande om du har kunskaper i Lagen om offentlig upphandling, AF AMA och entreprenadjuridik. Du hanterar utan svårigheter Officepaketet och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av upphandlingssystemet Kommers elite.

Arbetet sker i samarbete med beställare, leverantörer och ansvariga tjänstemän. Det kräver att du är en god kommunikatör vilket innebär att du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift.

För att lyckas i ditt arbete och bli framgångsrik i dina åtaganden krävs att du har ett strukturerat sätt att arbeta och en analytisk och pedagogisk förmåga parallellt med en förmåga att skapa och bibehålla goda relationer.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Placering är centralt i Kristianstad i moderna lokaler i Rådhus Skåne med direkt närhet till tåg- och busstation.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa upphandlingschef Martin Gomér på 044-13 52 13.

Sista ansökningsdag är 2020-08-30.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Löneform: Månadslön
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Kristianstad
Referensnummer: KLK-2020/396
Kontakt: Martin Gomér, upphandlingschef 044-13 52 13
Facklig företrädare: Alexandra Wideheim, DIK, 044-13 29 08
Marie Thiman, Vision, 044-13 51 68
Sista ansökningsdag: 2020-08-30


Sista ansökningsdag
2020-08-30

Referensnummer
KLK-2020/396

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb