Kristianstads kommun söker avtalscontroller

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Kommunledningskontoret ska utifrån en helhetssyn leda, samordna, följa upp och utveckla kommunens verksamhet utifrån de ramar och direktiv som kommunstyrelsen ger.

Upphandlingsenheten är en central enhet under Kommunledningskontoret som samordnar, stödjer och genomför upphandlingar till kommunens samtliga verksamheter. Vi arbetar även med att utveckla och driva frågor inom e-handel, e-faktura och avtalsuppföljning. Enheten består av åtta upphandlare, avtalscontroller, e-handelssamordnare, ekonomiadministratör och upphandlingschef.

Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam arbetsmiljö med kompetenta medarbetare där du kan utvecklas som avtalscontroller. Du kommer att tillhöra en enhet som jobbar i framkant och aktivt utvecklar inköps- och upphandlingsområdet.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som avtalscontroller ansvarar du för att utveckla kommunens arbete med inköps- och avtalstrohet. Detta görs bland annat genom utveckling av rapporter och analysinstrument som belyser måluppfyllelse, t.ex avtalstrohet. I samråd med upphandlingschef arbetar du fram mätbara mål och mätetal (så som spendanalys) för arbetsområdet. Vidare arbetar du aktivt på olika nivåer i organisationen för att öka kunskapsnivån och beställares följsamhet inom området.

Avtalsuppföljning är en viktig del i arbetet för att säkerställa att kommunen beställer till rätt pris och kvalité. Framtagande av underlag som stöd för att öka kvalitén på upphandlingar och avtal ingår i arbetsuppgifterna. Dessutom ingår att samordna och stödja upphandlarna i arbetet att redovisa ev. besparingar och mätetal.

Arbetet bedrivs i nära kontakt med olika nyckelpersoner både internt som externt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial examen eller utbildning, gärna från högskola eller universitet. Det är meriterande om det i utbildningen har ingått inköp eller statistik. Vidare har du erfarenhet av arbete med uppföljning och vi ser gärna att du tidigare arbetat med inköpsrapporter, mätetal och spendanalys och genomfört utredningar.

Rollen som avtalscontroller ställer krav på analytisk förmåga och ett sinne för siffror. Du ska kunna visualisera statistik och dra adekvata slutsatser mellan förhållanden och data.

Du hanterar utan svårigheter Officepaketet och det är meriterande om du även hanterar programmen Visma proceedo, business objects och Kommers elite. Vidare har du goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Som person har du ett utåtriktat förhållningssätt och god initiativförmåga för att ta tag i och lösa frågeställningar. Med hjälp av dina kommunikativa färdigheter och prestigelöshet levererar du en god service och har lätt för att dela med dig av kunskap inom arbetsområdet.

Din förmåga att skapa goda relationer såväl internt som externt kommer väl till pass. Du har en positiv attityd till utmaningar i arbetet, är kreativ och samarbetar väl med andra.

Anställningsvillkor
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med placering på Rådhus Skåne i centrala Kristianstad som har direkt närhet till bussar och tåg. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till upphandlingschef Martin Gomér på telefon 044-13 52 13.

Sista ansökningsdatum är 2020-08-30.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Löneform: Månadslön
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Kristianstad
Referensnummer: KLK-2020/395
Kontakt: Martin Gomér, upphandlingschef, 044-13 52 13
Facklig företrädare: Alexandra Wideheim, DIK, 044-13 29 08
Marie Thiman, Vision, 044-13 51 68
Sista ansökningsdag: 2020-08-30


Sista ansökningsdag
2020-08-30

Referensnummer
KLK-2020/395

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb