Kristianstads kommun söker upphandlingschef

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Kommunledningskontoret ska utifrån en helhetssyn leda, samordna, följa upp och utveckla kommunens verksamhet utifrån de ramar och direktiv som kommunstyrelsen ger.

Vill du leda framtidens upphandlingsenhet? Brinner du för hur verksamhet och inköpsprocess samspelar för att nå högre måluppfyllelse? Vill du tillsammans med oss vidareutveckla vår framgångsrika e-handel och vår höga avtalstrohet? I så fall är detta jobbet för dig!

Upphandlingsenheten i Kristianstads kommun leder, samordnar, stödjer och utvecklar arbetet med upphandlingar i Kristianstads kommun på en övergripande nivå och är en enhet i ständig rörelse. Upphandlingsenheten ligger långt fram gällande e-handel och digitalisering och har höga ambitioner för effektiva upphandlingar och hög avtalstrohet. Strategiskt långsiktigt arbete varvas med praktiska upphandlingar, där vi är både styrande och stödjande i arbetet med att uppfylla verksamhetens behov av varor, tjänster och entreprenader. De ekonomiska utmaningar kommunerna står inför framöver innebär att vi behöver fortsätta utveckla vårt arbete och ytterligare öka effektiviteten och få ut det mesta av varje skattekrona.

Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam arbetsmiljö med kompetenta medarbetare där du tillsammans med kollegor både på kommunledningsförvaltningen och de andra förvaltningarna utvecklar kommunens processer kring upphandling. Vi är 7 400 anställda och det är en utmaning att leda inköpsarbete i en stor organisation, utmaningen till dig är att vidareutveckla en redan bra enhet, ytterligare förbättra samarbeten och leda upphandlingsenheten in i framtiden!

Enheten är placerad på Ekonomi och upphandlingsavdelningen, som i sin tur tillhör central förvaltning (kommunledningskontoret). Enheten består av 11 medarbetare och tjänsten som upphandlingschef är placerad direkt under ekonomidirektören.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
I rollen som upphandlingschef har du det övergripande ansvaret för att leda dina medarbetare så att ni tillsammans levererar, följer upp och utvecklar verksamhetens inköps- och upphandlingsverksamhet. Ni verkar för att nå hög effektivitet i processen och arbetar ständigt med att utveckla samarbetet med verksamheterna.

Du arbetar strategiskt med långsiktig planering av upphandlingsverksamheten och som en del av det söker du aktivt samarbeten såväl lokalt som nationellt. Du har ett helhetsansvar för upphandling i kommunen och tillsammans med enheten fortsätter ni vårt framgångsrika arbete med E-handel, e-faktura, avtalstrohet och digitala arbetsformer. Du är drivande i utveckling, framtagande och implementering av strategier och riktlinjer inom upphandlingsområdet och kommer med initiativ till förbättringar. Du följer aktivt utvecklingen inom upphandlingsområdet och kan med stöd av kommunjurist utreda och lösa juridiska dilemman inom området.

Du ansvarar också för balansen mellan stödfunktion och styrande funktion, vilket är nyckeln till ett framgångsrikt arbete för övergripande frågor. Hur stöttar vi verksamheterna, och hur styr vi dem? Vilka verktyg behöver vi för att fortsätta utvecklas in i framtiden?

Kvalifikationer
För rollen som upphandlingschef krävs det att du är driven och utvecklingsinriktad samt har förmåga att se helheten. Du är strategisk och strukturerad och en mycket god kommunikatör, vilket är nödvändigt för att kommunicera upphandling med hela organisationen.

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial examen eller utbildning, gärna från högskola eller universitet. Vi ser också positivt på om du har gått en ledarskapsutbildning. Du har tidigare arbetat med upphandlings- och inköpsarbete och du har ledarerfarenhet i någon form. Det är meriterande om du tidigare arbetat i offentlig sektor eller arbetat i en politisk styrd organisation.

För uppdraget krävs att du har mycket god sakkunskap inom Lagen om offentlig upphandling och lagen om upphandling inom försörjningssektorerna. Du hanterar utan svårigheter Officepaketet.

Som ledare kommunicerar du väl i tal och skrift, är tydlig och har ett gott ledarskap. Medarbetarna är en viktig resurs och du har förmåga att inspirera, motivera, stödja och coacha. Du är nytänkande, modig och har en väl utvecklad förmåga att se komplexa samband, vilket gör att vi hittar nya vägar att lösa framtidens problem.

Anställningsvillkor
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i moderna lokaler i Rådhus Skåne som är beläget i centrala Kristianstad och har direkt närhet till tåg och bussar.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Oscar Nilsson, ekonomidirektör på telefon 044-13 60 07.

Sista ansökningsdag är 2020-09-06.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Löneform: Månadslön
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Kristianstad
Referensnummer: KLK-2020/398
Kontakt: Oscar Nilsson, ekonomidirektör, 044-13 60 07
Facklig företrädare: Alexandra Wideheim, DIK och AKAVIA , 044-13 29 08
Marie Thiman, Vision/TCO, 044-13 51 68
Sista ansökningsdag: 2020-09-06


Sista ansökningsdag
2020-09-06

Referensnummer
KLK-2020/398

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb