Kvalificerad upphandlare med juridisk kompetens till Partille kommun

Om arbetsplatsen

Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Inköp- och upphandlingsenheten, som är en del av kommunstyrelseförvaltningen är centralt placerad och är kommunens specialister avseende upphandling och inköp. Enheten består av inköpsamordnare, avtalscontroller och upphandlare och ligger organisatoriskt under kommunens ekonomiavdelning. Enheten är inne i ett mycket intressant expansionsskede och har stora ambitioner för kommunens utveckling av inköp- och upphandlingar. Målet är att bli en modern inköps- och upphandlingsenhet som aktivt deltar i kommunens utveckling.

Arbetsuppgifter

Vi söker en kvalificerad upphandlare med juridisk kompetens som vill vara med och utveckla kommunens inköps- och upphandlingsverksamhet. Din huvudsakliga uppgift är att ansvara för att planera, driva och genomföra upphandlingar åt kommunens verksamheter. I din tjänst ingår även att vara enhetens upphandlingsrättsliga stöd. Du bistår med kvalificerad upphandlings- och avtalsjuridisk rådgivning till dina kollegor och till kommunens verksamheter. Du, tillsammans med inköpsansvarig hanterar också eventuella överprövningar. Arbetet kan även innebära granskning av upphandlingsdokument, granska och tolka avtal samt att hålla i utbildningar inom dessa områden.

Som kvalificerad upphandlare medverkar du i förbättringsarbetet inom funktionen, omvärldsbevakar inom upphandlingsorienterade frågor och aktivt bidrar till att nå verksamhetens mål. Vi söker dig som drivs av att genom effektfullt upphandlingsarbete nå kommunens mål mot ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt hållbart samhälle för dig och för kommande generationer. Då enheten befinner sig i ett utvecklingsskede finns det goda möjligheter för dig att med ett juridiskt perspektiv utveckla arbetssätt och stödmaterial.

Tjänsten innebär många kontaktytor internt i organisation såväl som externt med leverantörer och samverkansparter varför du som söker denna tjänst behöver ha god samarbetsförmåga med ett pragmatiskt förhållningssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en juristutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att genomföra upphandlingar och att arbeta med upphandlingsjuridik enligt lagen om offentlig upphandling (LOU). Vidare ser vi gärna att du har goda kunskaper i offentlighets- och sekretesslag samt kännedom inom dataskyddsförordningen (GDPR). Har du erfarenhet och kunskaper inom avtalsrätt är det meriterande liksom erfarenhet av att ha hanterat överprövningsprocesser i domstol. Som upphandlare hos oss trivs du och får energi när du får arbeta med flera parallella, olika projekt och tilltalas av möjligheten att göra skillnad i ditt arbete. Vidare har du god analytisk förmåga, är förtroendeingivande och prestigelös. Du är trygg i din yrkesroll och du har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Som upphandlare är du lyhörd och ödmjuk för verksamhetens behov. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Referensnummer

211/21

Sista ansökningsdag

22 aug

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb