Kvalitetsmedveten uppföljningscontroller till Adda!

Vårt uppdrag är att skapa största möjliga nytta för den offentliga sektorn – vill du också göra det? Bra, då är vi något på spåren. Vi söker dig som vill hjälpa oss att utveckla och driva vårt uppföljningsarbete för att ta ytterligare kliv och kunna bidra med ännu mer nytta. Gillar du att jobba med uppföljning av leverantörer och förstår värdet av samarbete och ett systematiskt arbetssätt, då kan denna tjänst vara intressant för dig.

Tjänsten

Som uppföljningscontroller arbetar du tillsammans med våra kategoriteam med leverantörsuppföljning och -styrning. Vår leverantörsuppföljning omfattar bland annat självskattningsenkäter, kontorsrevision och på platsbesök. Du planerar, koordinerar och genomför leverantörsuppföljningar, dokumenterar och redovisar resultat samt presenterar åtgärdsförslag. Du för dialog med leverantörer angående avvikelser och åtgärdsplaner. Tillsammans med kategoriteamen deltar du i beslut om hur uppföljningsärenden ska hanteras samt bidrar till hur kommande upphandlingar kan förbättras.

Inledningsvis kommer ditt uppföljningsområde vara fokuserat på hållbara leveranskedjor. Vi bygger ett uppföljningsteam som jobbar tillsammans och drar nytta av och delar med oss av de erfarenheter och kunskaper som finns inom teamet. Det kan till exempel handla om kunskap och erfarenhet av att följa upp ekonomi, informationssäkerhet och beredskap. På så vis lär vi oss av varandra och kan gemensamt utveckla vår kompetens och bredd. Du får samtidigt möjlighet att utvecklas inom fler uppföljningsområden över tid.

Då tjänsten innebär att följa upp de krav och villkor som ställs i våra ramavtalsupphandlingar och dynamiska inköpssystem krävs en flexibel hållning och förmåga att snabbt kunna sätta sig in i olika sakfrågor. I tjänsten ingår även att beställa och leda konsultuppdrag för uppföljningar som kräver expertis vi själva inte besitter.

Slutligen kommer du även att ha ett ansvar i vår verksamhetsutveckling avseende leverantörsuppföljning- och styrning, till exempel arbeta med att utveckla effektiva metoder för uppföljning av olika typer av krav samt utveckla och förbättra processer och rutiner inom området.

Kvalifikationer

  • Relevant högskole- eller universitetsutbildning.
  • Mycket god kunskap om hållbara leveranskedjor och de ramverk som finns att förhålla sig till på området. Du är väl förtrogen med Global Compacts tio principer, huvudområdena mänskliga rättigheter, arbetares rättigheter, miljöskydd och anti-korruption, som tillsammans utgör hållbara leveranskedjor.
  • Minst tre års erfarenhet från leverantörsuppföljning där du i huvudsak följt upp hållbara leveranskedjor, utifrån policyer och processer. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med leverantörsuppföljning inom andra områden ser vi det som meriterande.
  • Erfarenhet av att arbeta i en roll som kräver många kontaktytor, egna prioriteringar samt hög grad av planering.
  • God förmåga att formulera dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Profil

Som uppföljningscontroller kommer du att arbeta nära våra leverantörer, andra upphandlande myndigheter, upphandlade konsulter och tillsynsmyndigheter, varför vi ser att det är viktigt att du är relationsskapande, självgående och initiativtagande.

Du har stark integritet då arbetsuppgifterna kräver objektivitet och saklighet. För att lyckas i ditt arbete är du analytisk, bekväm med att hantera komplexa och detaljrika frågor och en god kommunikatör då en viktig del av arbetet är att förbättra våra ramavtal samt föra dialog med våra ramavtalsleverantörer.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 14 januari. Vid frågor gällande tjänsten, vänligen kontakta Maria Ek, 0721762195, maria.ek@adda.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Adda

Adda är ett företag inom SKR som erbjuder tjänster och produkter inom digitalisering, strategisk försörjning och kompetensutveckling. Vi skickliggör våra kunder genom att utveckla kompetens och förmåga att ställa om. Det ger hela välfärden möjlighet att spara både tid och pengar.

När du jobbar på Adda får du ta del av många uppskattade förmåner.
Vi arbetar exempelvis flexibelt och hybrid, vi anordnar olika typer av utbildningar och gör flera aktiva saker för att du ska må bra. Vi jobbar med att ständigt förbättra vår arbetsplats och utveckla våra duktiga medarbetare och har flera år i rad blivit certifierade av Great Place to Work.


Sista ansökningsdag: 
14 januari 2023

Kontakt:
Maria Ek, 0721762195 maria.ek@adda.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb