Länsstyrelsen Örebro län söker upphandlare

Ref 112-6017-2020

Länsstyrelsen – Tillsammans för ett hållbart och levande Örebro län.
Länsstyrelsen är en viktig länk från regering, riksdag och centrala myndigheter till medborgare och kommuner. Vi arbetar aktivt för länets utveckling och samordnar olika samhällssektorer. Vi ska tillsammans arbeta för en hållbar utveckling och vår värdegrund bygger på att vi ska vara serviceinriktade, samverkande, rättssäkra och drivande. Vi som jobbar på Länsstyrelsen har många olika arbetsuppgifter inom områden som samhällsplanering, social hållbarhet, vatten-, natur- och kulturmiljöer, landsbygdsutveckling och krisberedskap. Arbetsplatsen ligger centralt i Örebro och vi är idag drygt 190 anställda.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en kvalificerad och driven upphandlare med praktisk erfarenhet av offentlig upphandling till enheten för Ekonomi. Tjänsten är placerad inom avdelning Stöd och Samordning vars huvudmål är att utveckla organisationen och skapa effektiva interna processer och stödsystem samt samordna och utveckla tvärsektoriella samarbeten.

Tjänsten är ny eftersom upphandlingarna idag utförs decentraliserat på de enheter där behoven finns. Det ger dig stora möjligheter att utforma den arbetsprocess som myndigheten ska arbeta efter framöver. Du ska, i samarbete med verksamheten och med stöd av länsjurist, driva upphandlingsarbetet på myndigheten för att säkerställa att rätt varor/tjänster upphandlas till rätt pris, till rätt villkor och på ett rättssäkert sätt.

Kvalifikationer

Du har universitets- eller högskoleexamen inom juridik och/eller ekonomi eller har arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du har flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete inom upphandlingsområdet, vilket inkluderar såväl nationell upphandling som EU-upphandling i enlighet med lagen om offentlig upphandling (LOU), inklusive avtalsskrivning. Du har även goda kunskaper om lagstiftning som reglerar dessa områden. Du behärskar svenska väl i tal och skrift samt har goda kunskaper i Officepaketet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av någon eller några av nedanstående områden:

• överprövningsmål i samband med upphandlingar, avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning
• upphandling av konsulttjänster, säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal (SUA)
• eller erfarenhet av arbete med strategisk upphandling på myndighet

Vi söker dig som vill arbeta i en självständig roll med många kontaktytor, som är kommunikativ, analytisk och har hög integritet. Du har förmåga att planera, strukturera, vara noggrann och leda en upphandlingsprocess. Du har förmåga att arbeta både enskilt och i grupp för att uppnå resultat. Du är stresstålig och med god förmåga att kunna prioritera mellan verksamheternas behov.

Hos oss erbjuds du utmanande arbetsuppgifter i en stimulerande arbetsmiljö där du är delaktig, och en viktig länk, i Länsstyrelsens utveckling.

Det är viktigt att du arbetar enligt vår vision och den statliga värdegrunden.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-27.

Övrigt

Vi har rökfri arbetstid och arbetsplats.

Länsstyrelsen arbetar för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill ta tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna annons.

Kontaktpersoner

Kristian Hagberg
Ekonomichef
010-224 82 00
kristian.hagberg@lansstyrelsen.se

Christina Schöön
Enhetschef
010-224 83 00
christina.schoon@lansstyrelsen.se

Federico Consales
ST
010-224 82 42
federico.consales@lansstyrelsen.se

Marienette Collin
SACO
010-224 82 73
marienette.collin@lansstyrelsen.se


Sista ansökningsdag
2020-09-27

Ref
112-6017-2020

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb