Lidköpings kommun söker upphandlingschef

Kommunstyrelsens verksamheter, Ekonomi, Upphandling Västra Skaraborg

Beskrivning av verksamheten

Upphandling Västra Skaraborg är en upphandlingsenhet som genomför upphandlingar för sex kommuner, Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping, Skara och Vara. Antalet invånare totalt i dessa kommuner är ca 100 000. Enheten har funnits sedan januari 2017 och är placerad i stadshuset i Lidköping. Vårt uppdrag är att tillhandahålla upphandlingsstöd till samtliga kommuners verksamheter samt även till de majoritetsägda bolagen som finns i kommunerna. Denna samverkan syftar till att långsiktigt ge en stabil och stark organisation med minskad sårbarhet och ökad kvalitet i upphandlingar.

Upphandlingsenheten arbetar med ramavtalsupphandlingar och på uppdrag även med objektsupphandlingar av skiftande slag. Arbetet utförs med interna uppdragsgivare inom respektive kommun.

Då vår nuvarande Upphandlingschef går till andra arbetsuppgifter inom Lidköpings kommun söker enheten nu en ersättare.

Arbetsuppgifter

I rollen som upphandlingschef har du det övergripande ansvaret för att leda dina medarbetare så att ni tillsammans levererar, följer upp och utvecklar verksamhetens inköps- och upphandlingsverksamhet. Enhetens uppdrag är att genomföra upphandlingar, och ge stöd till hela förvaltningen gällande upphandlingsrelaterade ärenden.

Din roll som upphandlingschef innebär:
• att leda och utveckla enheten i syfte att stärka det strategiska perspektivet inom inköp och upphandling
• att kommunicera på ett sätt som skapar förtroende hos både medarbetare, politiker och andra intressenter
• att rapportera, både skriftligt och muntligt, till ledning, politiker, verksamheten och medarbetare
• personal-, arbetsmiljö-, budget- och resultatansvar för enheten

Du arbetar utifrån styrande lagverk men ska också ha fokus på affärsmässighet. Du arbetar för alla samarbetskommuners bästa och ta tillvara på och utveckla dina medarbetares kompetens utifrån verksamhetens behov.

Du är direkt underställd ekonomichefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Ledningsgruppen består av upphandling, ekonomi, redovisning och e-handel och mellan dessa funktioner är ett nära samarbete är av stor vikt.Upphandlings- och verksamhetsfrågor rapporterar du även till en styrgrupp bestående av ekonomichefer från respektive samarbetskommun. Utöver samarbete i beskrivna kommuner bedrivs även samarbete mellan övriga 9 kommuner i Skaraborg. Där är du enhetens representant.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har en bred kompetens inom såväl strategiskt som operativt upphandlingsarbete i offentlig sektor. Du är väl förtrogen med den svenska upphandlingslagstiftningen. För att lyckas i rollen har du därutöver har du flerårig erfarenhet av ledarskap med ansvar för personal, budget och verksamhetsutveckling.

Du är lösningsorienterad och har förmåga att presentera komplexa frågor på ett begripligt sätt. Du är duktig på att strukturera och bringa ordning i processer. Du har ett helhetsperspektiv, är utvecklingsorienterad och besitter en stark strategisk förmåga.

Du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Som ledare är du nyfiken, modig och kan inspirera och förmedla verksamhetens visioner och mål för dina medarbetare. Vi ser det som en självklarhet att du skapar förutsättningar för att medarbetarna ska nå resultat, känna delaktighet samt vara engagerade i sitt arbete.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Ansökan och urval

Urvalsprocessen kommer att ske successivt under ansökningstiden och de första intervjuerna planeras att äga rum 16-17 juni.

Information om arbetsgivaren

Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara en hållbar och välkomnande kommun. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Lidköpings kommun vill arbeta med att skapa den goda arbetsplatsen där alla medarbetare ges möjlighet att bygga upp, utveckla och förbättra sin hälsa genom ett aktivt friskvårdsarbete. Läs mer om vilka förmåner du har när du jobbar i Lidköpings kommun. https://lidkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-lidkopings-kommun/darfor-ska-du-jobba-hos-oss/ .

Lidköping — en välkomnande och hållbar kommun

Lidköpings kommun har cirka 40 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna.

Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar en knapp längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse
Löneform: Heltidslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Lidköping
Län: Västra Götalands län
Land: Sverige
Referensnummer: KSV 2020/176
Kontakt:
Helena Ljunggren, Ekonomichef, 0510-77 16 84
Marie Törnberg, Personalkonsult, 0510-77 03 18
Facklig företrädare:
Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-77 00 00.
Sista ansökningsdag: 2020-06-15


Sista ansökningsdag
2020-06-15

Referensnummer
KSV 2020/176

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb