Linköpings universitet söker upphandlare med inriktning mot uppföljning

Ref LiU-2019-04213

Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Vi söker dig som vill kombinera din tjänst som upphandlare med arbetsuppgifter inom uppföljning som är en strategisk satsning och ett område som behöver förstärkas ytterligare.

Dina framtida arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter inom uppföljning kommer du att arbeta i nära samarbete med Upphandlingsenhetens avtalscontroller och övriga medarbetare samt beställare vid LiU. En aktiv avtalsuppföljning är viktig och du bidrar till att möjliggöra avtalens fulla potential och därmed till kvalitets- och verksamhetsnytta.

Du genomför avtalsuppföljningar av upphandlade ramavtal, för dialoger med externa leverantörer, dokumenterar och redovisar resultat samt presenterar åtgärdsförslag. Du kommer vara ett stöd till upphandlarna med inköpsanalyser- och framtagning av statistik inför upphandlingar. Du kommer också arbeta med att hålla LiU:s avtalsdatabas uppdaterad.

I rollen som upphandlare kommer du genomföra upphandlingar av både varor och tjänster i olika projekt. Rollen innebär många kontakter med beställare och leverantörer. Universitetets inköpsbehov är av mycket skiftande karaktär vilket avspeglas i upphandlingsuppdragen. Du arbetar i hela upphandlingsprocessen från behovs- och marknadsundersökning till utformning av avtal och dokumenthantering. I arbetsuppgifterna ingår också att förvalta ramavtal som avtalsansvarig och att tillsammans med enhetens avtalscontroller göra uppföljningar under den tid avtalen gäller. Du kommer också att ge råd och stöd i inköps- och upphandlingsfrågor till verksamheten. En stor del av uppdragen finns inom forskningsrelaterade varor och tjänster, IT, laboratorieverksamhet och resor men även förbrukningsvaror och andra tjänster. Du har en projektledande och konsultativ roll i de upphandlingar som du ansvarar för.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning med t ex inriktning ekonomi, juridik, upphandling/inköp alternativt likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt.

Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel och har erfarenhet av eller stort intresse för avtalsuppföljning. Du är van att arbeta i projektform och med projektledning och kan hantera flera projekt parallellt samt hantera stressiga situationer. Du är kommunikativ och har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Arbetet ställer höga krav på mycket god samarbetsförmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du är ansvarstagande, analytisk och noggrann. Du driver, planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och håller de tidsramar som ställts upp. Du har en god pedagogisk förmåga att ge råd och stöd.

Det är meriterande att självständigt ha genomfört upphandlingar enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling) och/eller LUF (Lagen om upphandling inom försörjningssektorerna) inom offentlig sektor alternativt motsvarande erfarenhet av liknande anskaffningsprocesser och strategiskt inköpsarbete inom privat verksamhet. Du har goda kunskaper i regelverk inom offentlig upphandling.

Din framtida arbetsplats

Linköpings universitet, LiU, bedriver världsledande, gränsöverskridande forskning inom bland annat material, IT och hörsel. I samma anda erbjuder universitetet ett stort antal innovativa utbildningar, inte minst många professionsutbildningar för till exempel läkare, lärare, civilekonomer och civilingenjörer. LiU blev universitet 1975 och har idag 32 000 studenter och 4 000 medarbetare. Studenterna är bland de mest eftertraktade på arbetsmarknaden och enligt internationella rankningar är LiU bland de främsta i världen.

Du kommer att arbeta inom Upphandlingsenheten på Campus Valla i Linköping, som är en del av den gemensamma förvaltningen vid LiU. Enheten har idag 10 medarbetare, som samordnar och genomför upphandlingar, ger råd, information och utbildning i upphandlingsfrågor till hela universitetet samt följer upp och vårdar avtal och leverantörskontakter. Enheten är ett professionellt stöd inom upphandling och arbetar för att utveckla det strategiska och långsiktiga perspektivet i upphandlingsverksamheten.

Engelska som språk i upphandlingsdokumenten förekommer vid forskningsrelaterade upphandlingar.

Vi använder upphandlingsverktyget Visma TendSign.

Anställningens omfattning
Heltid, tillsvidare.

Tillträde
Efter överenskommelse.

Fackliga kontaktpersoner

För kontakt med fackliga kontaktpersoner se längst ner på denna sida.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2020-01-07. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen “Sök jobbet” i denna annons.

Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att kunna beaktas.

Intervjuer kommer att genomföras under vecka 3-4 2020.

Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Kontaktpersoner

Eva Rosell
Enhetschef
013-28 28 71
eva.rosell@liu.se

Sanja Dimic
HR-partner
013- 28 24 58
sanja.dimic@liu.se


Sista ansökningsdag
2020-01-07

Ref
LiU-2019-04213

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb