Lunds kommun söker Upphandlingsjurist med affärsfokus

Kommunkontoret

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 260 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Om oss

Är du en upphandlingsjurist med bred affärsförståelse, en god kommunikatör och lyssnare samt serviceinriktad – då är det dig vi vill välkomna som vår nya kollega!

Upphandlingsenheten på Lunds kommun befinner sig i en genomgripande förändringsresa. Du kommer till ett kollegialt team med uppdrag att ge kvalificerad service till kommunens förvaltningar, samt i förekommande fall även de kommunala bolagen. Teamet har inlett en förändringsresa tillsammans och i nära samarbete med de olika förvaltningarna inom kommunen. Som medarbetare kommer du ha stora möjligheter att bidra till kommunens verksamhet.

Då vår nuvarande upphandlingsjurist går vidare till externt uppdrag söker vi dig med hög grad av självständighet, integritet och juridisk spetskompetens inom upphandling, samt närliggande rättsområden och ämnen, såsom allmän avtalsrätt, förvaltningsprocessrätt m.m.

Arbetsuppgifter

Som upphandlingsjurist på upphandlingsenheten samarbetar du nära upphandlarna vid överprövningar, samt har direktkontakt med upphandlingsenhetens beställare för juridisk rådgivning och stöd, t ex avseende avtalstolkning. Du ger stöd genom att utreda och besvara upphandlingsrelaterade frågor och kommunicerar såväl genom fysiska möten som i digitala kanaler. I rollen ingår också att ta fram vägledningar, stöd och checklistor kring upphandlingsreglerna. Ett genuint intresse för upphandlingsjuridik, stöd och service är viktigt, men också förmågan att lyssna, agera snabbt och ta egna initiativ.

Som upphandlingsjurist har du bred kompetens inom sakområdet och skaffar dig snabbt god kunskap om kommunens uppdrag och uppgifter. Du är självgående men deltar också i utvecklingsfrågor med möjlighet till fördjupning inom någon disciplin, rättsområde eller prioriterad kategori.

I dina arbetsuppgifter ingår också att:

 • Förmedla och hålla ihop ärenden och frågor med övriga enheter inom kommunen
 • Dokumentera och analysera ärenden och frågor samt att använda kunskapen för att initiera förändring
 • Bidra till kommunens fortsatta utveckling, mål och övergripande uppdrag.

Erfarenhet och personliga förmågor

 • Du har en jur. kand. eller motsvarande affärsjuridisk examen och mycket god dokumenterad kunskap om upphandlingsrätt
 • Du har ett genuint intresse för helhetstänk med affären i fokus, stöd, service och att förmedla kunskap
 • Du agerar snabbt, är prestigelös och tar egna initiativ
 • Du är öppen, utåtriktad och arbetar effektivt även i stressiga situationer
 • Du är analytisk, strukturerad och har en förmåga att prioritera
 • Du är en effektiv lagspelare som efterfrågar och delar med dig av kunskaper och erfarenheter
 • Du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i tal och skrift

Meriterande

 • Du har läst fördjupningskurs inom offentlig upphandling
 • Praktiskt arbete med offentlig upphandling
 • Erfarenhet av arbete inom offentlig sektor
 • Vana och trygghet i att leda samtal och kundmöten

Om dig

Vi söker dig som vill vara med och fortsätta att utveckla en modern upphandlingsenhet, har ett stort samhällsintresse och som tror på möjligheterna med offentliga affärer. Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i såväl juridiska som mer allmänna komplexa frågor, ständigt med kunden i fokus.

Du har god samarbetsförmåga, söker samverkan med kollegor och omgivning och skapar delaktighet i stödet till kommunens affärspartners.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Anställningen

Vi söker medarbetare för tillsvidareanställning. Anställningen är på heltid. Vi sitter i centralt i Lund, precis vid Lunds centralstation.

Ansökan

Tycker du att detta låter intressant? Varmt välkommen att söka tjänsten senast 2021-03-25. Bifoga CV och personligt brev där du beskriver varför du är rätt person för tjänsten, samt ge praktiska exempel på din juridiska erfarenhet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse

Kontakt

Jeanette Jacobsson, 046-359 42 39
Facklig företrädare: Cecilia Åkesson Vision, 046-359 70 39

Sista ansökningsdatum: 2021-03-25

Referensnummer: 2021/185

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb