Lunds universitet söker Upphandlare

Om jobbet

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen Ekonomis huvuduppgift är att ge verksamheten vid Lunds universitet stöd för en rationell ekonomiadministrativ hantering och tillgodose behoven av högkvalitativ ekonomisk information för att underlätta beslutsfattande inom och utanför universitetet. Detta innebär bl.a. att sektion Ekonomi: ansvarar för universitetets ekonomimodell och redovisningssystem, ger institutionerna stöd i deras dagliga ekonomihantering, kvalitetskontrollerar bokföringen, samordnar bokslutsarbetet, rapporterar till myndigheter, tar fram ekonomiska sammanställningar som behövs för uppföljning och beslutsfattande, ger utbildning och information i ekonomiadministrativa frågor. Sektion Ekonomi ansvarar också för universitetets likviditetshantering, lånehantering, ränteberäkning samt stiftelse- och fondförvaltning. Därutöver bistår sektion Ekonomi universitetet i upphandlingsärenden med syfte att skapa förutsättningar för effektiv och rationell anskaffning. Avdelningen inköp och upphandling handlägger dessutom anslutningar kring e-fakturering och e-inköp via Lupin, ett system för elektroniskt fakturaflöde och inköp via webb-portal.

Inköp och upphandling söker dig som arbetat minst 3 år som upphandlare. Beskriv din erfarenhet av att genomföra upphandlingar i ditt personliga brev.

Vi ser gärna att du har akademisk utbildning inom teknik, medicin, labb, juridik, ekonomi, alternativt yrkesutbildning inom inköp eller annan relevant utbildning.

Vi söker dig som är intresserad av upphandling och hela upphandlingsprocessen. Du ska behärska svenska och engelska i både tal och skrift. Vi genomför många upphandlingar på engelska. Du ska vara en erfaren projektledare som får människor att samarbeta och nå ett gemensamt resultat och vara bekväm i rollen att leda en grupp i upphandlingsarbetet. Vi arbetar i nära samverkan med våra uppdragsgivare och verksamheter, varför vi värdesätter att du har en god samarbetsförmåga och en hög servicenivå.

Arbetsuppgifter
Inköp och upphandling består av 16 medarbetare. Vi söker nu en ny upphandlarkollega med stor erfarenhet av att genomföra olika typer av upphandlingar, som i första hand ska arbeta mot Max IV. Avdelningen består av upphandlingschef, gruppchefer, upphandlare, upphandlingsjurister, E-handlare och avtalscontroller. Våra uppdrag är mycket varierande. Vi arbetar tillsammans med världsledande forskare inom olika områden, och köper in allt från spetsteknologi till kontorspapper. Vår arbetsmiljö är mycket dynamisk och utvecklande.

Kvalifikationer
Du har bred kunskap om och intresse för tillämpning av LOU. Du hänger med i utvecklingen och tycker om att göra bra affärer. Som person är du lyhörd för beställarens behov och kan arbeta självständigt. Som kollega är du hjälpsam, delar gärna med dig av dina erfarenheter och arbetar mot gemensamma mål.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och erfarenhet av praktiskt upphandlingsarbete.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
Vi ser fram emot att välkomna vår nya kollega!

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Lund

 

Kontakt
Eva Dilton, 046-222 4897

Fackliga företrädare
OFR/ST: Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
SACO: Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66

Sista ansökningsdag: 2021-03-14


Sista ansökningsdatum: 2021-03-14

Referensnummer: PA2021/272

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb