Lunds universitet söker upphandlare (4 tjänster)

Inköp och upphandling

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen Ekonomis huvuduppgift är att ge verksamheten vid Lunds universitet stöd för en rationell ekonomiadministrativ hantering och tillgodose behoven av högkvalitativ ekonomisk information för att underlätta beslutsfattande inom och utanför universitetet. Detta innebär bl.a. att sektion Ekonomi: ansvarar för universitetets ekonomimodell och redovisningssystem, ger institutionerna stöd i deras dagliga ekonomihantering, kvalitetskontrollerar bokföringen, samordnar bokslutsarbetet, rapporterar till myndigheter, tar fram ekonomiska sammanställningar som behövs för uppföljning och beslutsfattande, ger utbildning och information i ekonomiadministrativa frågor. Sektion Ekonomi ansvarar också för universitetets likviditetshantering, lånehantering, ränteberäkning samt stiftelse- och fondförvaltning. Därutöver bistår sektion Ekonomi universitetet i upphandlingsärenden med syfte att skapa förutsättningar för effektiv och rationell anskaffning. Avdelningen inköp och upphandling handlägger dessutom anslutningar kring e-fakturering och e-inköp via Lupin, ett system för elektroniskt fakturaflöde och inköp via webb-portal.

Beskrivning

Inköp och upphandling består idag av 15 medarbetare. Vi söker nu fyra nya upphandlarkollegor med bred erfarenhet av att genomföra olika typer av upphandlingar. Gruppen består av 1 upphandlingschef, 10 upphandlare, 1 upphandlingsjurist, 2 medarbetare inom E-handel och 1 avtalscontroller. Våra uppdrag är mycket varierande. Vi arbetar tillsammans med världsledande forskare inom olika områden. Vår arbetsmiljö är mycket dynamisk och utvecklande. Vi köper in allt från spetsteknologi till kontorspapper.

Vi söker dig som är intresserad av upphandling och hela upphandlingsprocessen. Du ska behärska svenska och engelska både i tal och skrift. Vi genomför många upphandlingar på engelska. Du skall vara bekväm med att tala inför en grupp om upphandling, samt vara en erfaren projektledare som får människor att samarbeta och nå ett gemensamt resultat. Vi arbetar i nära samverkan med våra uppdragsgivare och verksamhet, varför vi värdesätter att du har en hög servicenivå.

Vi söker dig som har arbetat minst 3 år som upphandlare. Du får gärna ha juridisk bakgrund för att kunna stötta oss i upphandlingsrättsliga frågor, eller ha erfarenhet av att genomföra IT-upphandlingar. Vi välkomnar också erfarenhet av andra upphandlingsområden. Beskriv din erfarenhet av upphandlingar i ditt personliga brev.

Kvalifikationer

Vi välkomnar sökande som kan arbeta självständigt. Som person är du lyhörd för beställarens behov, samtidigt som du har bred kunskap om tillämpning av LOU. Som kollega är du hjälpsam, delar gärna med dig av dina erfarenheter och arbetar mot gemensamma mål.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. Vi ser fram emot att välkomna fyra nya kollegor!

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Januari 2020
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 4
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Lund
Län: Skåne län
Land: Sverige
Referensnummer: PA2019/3569
Kontakt: Jeanette Jakobsson, 046-222 75 75
Facklig företrädare:
OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Sista ansökningsdag: 2019-11-26


Sista ansökningsdag
2019-11-26

Referensnummer
PA2019/3569

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb