Malmö stad söker Upphandlare, sektion varor

Nu söker vi två upphandlare till sektionen för varuupphandlingar. Du ska som självständig projektledare bistå organisationen i upphandlingsarbete genom hela processen vilket som regel innefattar behovsanalys, marknadsanalys, upphandlingsstrategi, upphandlingsarbete. En stor del av arbetet kommer att bestå av aktiv och kontinuerlig avtalsuppföljning.

Du kommer ansvara för att upphandlingar och avtalsuppföljning sker affärsstrategiskt med en hållbar samt innovativ inriktning. Du fungerar även som internstöd i upphandlingsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi/juridik eller annat område som arbetsgivaren finner relevant för uppdraget. Vi söker dig som företrädesvis tidigare arbetat med strategiskt inköp eller med offentlig upphandling. Vi ser det som meriterande om du arbetat inom upphandling/inköp och har erfarenhet av LOU.

Du hittar praktiska lösningar på en rad olika problem och kan på ett strukturerat sätt hantera flera parallella projekt samtidigt. Du är driven, har ett stort intresse för affärer och är en god kommunikatör. Du har mycket god förmåga att underhålla och utveckla relationer med beställare, leverantörsmarknad och övriga intressenter.

Vi förutsätter att du har en god samarbetsförmåga samtidigt som du kan jobba självständigt. Du bör vara en person med god analytisk förmåga, vara noggrann och ha ett strukturerat arbetssätt.

Upphandlingsenheten består av personer med olika bakgrund och med olika kompetensprofil. Vår kultur präglas av lärande där vi delar med oss av erfarenheter och utvecklas tillsammans. Det är viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig obehindrat i både tal och skrift. Du måste dessutom ha en god förmåga att uttrycka dig muntligt, hålla i möten och ibland även genomföra presentationer inför andra.

Om arbetsplatsen

Upphandlingsenheten som, är en enhet inom Ekonomiavdelningen på Stadskontoret, har ett övergripande ansvar att vägleda all upphandlingsverksamhet i Malmö stad och dess bolag. Enheten ansvarar för genomförandet av kommunövergripande ramavtal men arbetar även med förvaltningsspecifika upphandlingsärenden. Upphandlingsenheten består i dagsläget av totalt 35 personer varav de flesta är upphandlare med självständigt ansvar för specifika avtalsområden.

Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam miljö. Upphandlingsenheten består av engagerade, drivna och kompetenta medarbetare och du ges möjlighet till inspirerande kollegial arbetsmiljö med löpande kompetensutveckling inom relevanta områden.

Vi sitter i centrala Malmö med bara fem minuters promenad till tåg- och busstationer vid Triangeln. Här finns både affärer och lunchrestauranger alldeles runt hörnet.

Stadskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och stödjer kommunstyrelsen i uppdraget att leda, samordna och följa upp stadens arbete. Vi arbetar nära stadens ledning och identifierar behov, analyserar, föreslår alternativ och bidrar med kraft till förändring i frågor som är viktiga för vår organisation, vår stad och vår samhällsutveckling — alltid med Malmös bästa för ögonen.  Stadskontoret stödjer också kommunfullmäktige som har ett helhetsansvar för Malmö stad.

Med stolthet arbetar vi i demokratins tjänst, för alla som lever och verkar i Malmö. Tillsammans med kollegor i staden, Malmöbor och aktörer i vår omvärld bidrar vi gemensamt till att skapa en trygg och hållbar stad präglad av vilja, öppenhet och mänsklig värme.

Stadskontoret består av sex olika avdelningar och har sammanlagt ca 330 personer anställda. Våra avdelningar arbetar inom ett brett spektrum av områden och förvaltningen har många medarbetare med en hög specialistkompetens.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.


Om tjänsten

Ansök senast:
15 augusti 2021
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Omfattning:
Heltid
Referensnummer:
20211933

Kontakt

Annika Hjort
Sektionschef
annika.hjort@malmo.se
070-9955286

Gabriella Manieri
Enhetschef
gabriella.manieri@malmo.se

Åsa Jarlstam
Akavia/Saco
saco@malmo.se
040-345 116

Vision Malmöavdelningen
Facklig kontakt
visionavdelningen@malmo.se
040-304 830

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb