Östra Göinge kommun söker upphandlare till upphandlingsenheten

Om arbetsplatsen

Östra Göinge kommun med drygt 15 000 invånare är centralt belägen i södra Sverige. Här möter det öppna jordbrukslandskapet den gröna skogsbygden. I Östra Göinge finns det goda livet med tryggt boende, bra skolor, storslagen natur, brett kulturutbud, livskraftigt föreningsliv och goda kommunikationer. Östra Göinge är en av landets modigaste och mest innovativa kommuner. Här har motgång vänts till framgång och nu växer och utvecklas Östra Göinge helt i enlighet med visionen om att bli 15 000 stolta göingar.

Vi växer! Inköpscentralen för Osby kommun och Östra Göinge kommun blir större när Hörby kommun och deras bolag väljer att ingå i denna inköpssamverkan. Vi söker därför en upphandlare till vårt team.

Östra Göinge kommun har en gemensam upphandlingsenhet med Osby kommun och är inköpscentral för de båda kommunerna, samt de kommunala bolagen Osbybostäder AB, Fjärrvärme i Osby AB, Östra Göinge Renhållnings AB, Göingehem AB och Skåne Blekinge Vattentjänst AB. Nu utökas inköpscentralens uppdrag med Hörby kommun och de kommunala bolagen IT-kommuner i Skåne AB, Hörbybostäder AB, samt Hörby kommuns industrifastighetsbolag AB.

Upphandlingsenheten består idag av fem medarbetare och är organisatoriskt placerad i Östra Göinge kommun på Avdelningen för ekonomi och upphandling. Tjänstgöringen är förlagd i samtliga kommuner.

Arbetsuppgifter

Inköpscentralens uppdrag är att genom inköp och upphandling medverka till att politiska mål och verksamhetsmål förverkligas. Inköpscentralen främjar inköpsarbete som uppfyller verksamheternas behov och hjälper verksamheterna att utvecklas och nå sina mål. Inköpscentralen ansvarar för och leder inköpsprocessen, samt ger stöd i det dagliga inköpsarbetet.

I din roll som upphandlare hos oss skapar du genom inköpsprocessen värde för medarbetarna i deras arbete och för medborgarna i deras vardag, idag och i framtiden. Du planerar och genomför upphandlingar självständigt och tillsammans med medarbetare i kommunernas och bolagens verksamheter. I arbetet ingår också att stödja och vägleda beställare i inköps- och avtalsfrågor. Du medverkar i informations- och utbildningsinsatser till verksamheter och näringsliv. För att förenkla och effektivisera inköpsprocessen driver och deltar du i utvecklingsprojekt och förbättringsarbete.

Resor i tjänsten förekommer då tjänstgöring sker i samtliga kommuner.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen eller eftergymnasial utbildning inom ett för uppdraget relevant område såsom ekonomi, juridik, inköp, entreprenadrätt, eller annan utbildning som tillsammans med arbetslivserfarenhet bedöms som likvärdig.

Det är en merit om du har några års erfarenhet inom inköp och upphandling. Kunskap och erfarenhet av projekt- och/eller processledning är meriterande. Meriterande är även kompetens och erfarenhet inom IT och informationssystem. Vi ser gärna att du har erfarenhet från kommunal verksamhet.

För att lyckas i ditt arbete och bli en skicklig upphandlare är det viktigt att du är nyfiken och intresserad av vad andra gör, av andras arbete och drivkrafter. Du har därför ett intresse för hur verksamhet och inköpsprocessen samspelar för att uppnå goda resultat och har också god förståelse för det affärsmässiga perspektivet och kan tillämpa affärsmässiga principer på ett bra sätt.

Vi vill att du är driven och utvecklingsinriktad, vilket betyder att du ständigt utvecklar ditt och vårt arbete. Du arbetar strukturerat och självständigt, men med god samarbetsförmåga. Du har ett strategiskt angreppssätt på frågor och tänker gärna nytt. Du kommunicerar, både muntligt och skriftligt, på ett tydligt sätt med mycket god språklig förmåga.

Vi förutsätter att du är en van användare av Office-paketet och andra digitala verktyg. Du får gärna ha kunskaper i IT-stöd för upphandling (vi använder Kommers) och e-handel.

Du bör ha B-körkort.

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid 100 %

Snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-26
Referensnummer: A932594

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontaktperson

Daniel Oredsson
Upphandlingschef
044-775 60 27

Facklig företrädare

Facklig företrädare nås via kommunens växel 044- 775 60 00.

Övrigt

Låter detta som jobbet för dig så är du välkommen med din ansökan senast 2020-02-26.

Observera att vi gör löpande urval, inkom gärna med din ansökan så snart som möjligt!

Vill du veta mer är du välkommen att ringa upphandlingschef Daniel Oredsson.

Varmt välkommen till Östra Göinge kommun- Skånes gröna hjärta!

Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här: https://www.ostragoinge.se/behandling-av-personuppgifter/

I Östra Göinge kommun strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Östra Göinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Sista ansökningsdag
2020-02-26

Referensnummer
A932594

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb