Positiv och engagerad upphandlare till Varbergs konmun

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens.

Vill du växa med oss?

Arbetsuppgifter

Upphandlingsavdelningen för upphandling- och e-handel i Varbergs kommun består idag av åtta upphandlare, tre e-handelsutvecklare samt en avdelningschef. I Varberg har vi upphandlingssystemet Mercell Tendsign och har samtliga avtalsleverantörer anslutna till e-handelssystemet Visma Proceedo.

Enhetens huvudsakliga uppgifter är att svara för kommunövergripande ramavtalsupphandlingar, genomföra objektsupphandlingar samt tillhandahålla rådgivning, information och utbildningsinsatser. Vi hjälper även till med avtalstolkningar, utvecklar våra leverantörskontakter, vi gör förnyade konkurrensutsättningar och hjälper verksamheten vid behov med förnyade konkurrensutsättningar mm. Vi möter dagligen nya utmaningar.

Som upphandlare ansvarar du för hela upphandlingsprocessen från början till slut.
Tillsammans med övriga medarbetare på avdelningen ska du även bidra till att utveckla upphandling- och e-handel inom Varbergs kommun.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är en upphandlare med flera års erfarenhet från offentlig sektor. Du har relevant utbildning inom offentlig upphandling eller likvärdigt. Du är trygg i din profession och arbetar effektivt, ofta självständigt och har förmågan att prioritera utan att ge avkall på kvalitén. Du har mycket goda kunskaper inom LOU. Har du dessutom kunskaper om AMA-strukturen för entreprenadupphandling så är det meriterande.

Vi ser att du tänker brett, prioriterar med eftertanke och lätt anpassar dig till olika uppgifter. Du har en god social kompetens som innebär att du har en förmåga att kunna kommunicera och samarbeta med många olika typer av människor och flexibelt kan anpassa dig efter olika situationer. Att leverera god service och ge ett bra bemötande både externt och internt ser du som en självklarhet.

Du tycker att det är stimulerande att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Erfarenhet från arbete i offentlig verksamhet är meriterande. Förmågan att kunna leda upphandlingsprojekt samt att kunna hantera flera parallella projekt är en förutsättning. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Microsoft Office. Har du erfarenhet av vårt upphandlingssystem Tendsign så ser vi det som positivt.

Vill du ha ett stimulerande och utmanande arbete där ena dagen inte är den andra lik och att beskrivningen ovan stämmer in på dig, tveka då inte att skicka in din ansökan.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

 

Ansökan

Ansök senast:   2021-08-31

Referensnummer:   A1044580

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   2

Kontakt

Kontaktpersoner

Olof Johansson, Upphandlingschef, 0340-697192, olof.johansson@varberg.se
Martin Rimby, Vision, 070-963 27 72, martin.rimby@varberg.se

Övrigt

Vi går igenom alla ansökningar löpande och om du är en av de kandidater som matchar kravprofilen så kontaktar vi dig för en första kortare telefonintervju inför fortsatt rekryteringsprocess.

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


Ansök senast:   2021-08-31

Referensnummer:   A1044580

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb