Projektupphandlare, Entreprenad till Akademiska Hus

Nu söker vi en Projektupphandlare inom Entreprenad till vår centrala inköpsavdelning med placering Stockholm eller Göteborg. I rollen kommer du att få arbeta med upphandling inom spännande och stundtals omfattande projekt. Välkommen med din ansökan!

Placering: Solna, Göteborg
Bransch: Inköp, Transport, Logistik, Inköp, logistik, HR, juridik
Antal tjänster: 1
Anställning: Tillsvidare. Heltid

Akademiska Hus är ett av Sveriges största fastighetsbolag och en av landets mest aktiva byggherrar med en samlad årlig inköpsvolym om cirka 4,5 miljarder kronor. Inköpsavdelningen som idag består av 17 medarbetare, har övergripande ansvar för alla inköps- och upphandlingsaktiviteter och arbetar kontinuerligt för att möta verksamhetens behov av varor och tjänster med rätt kvalitet, till rätt totalkostnad och för att främja hållbara leverantörskedjor. Inköpsavdelningen arbetar kategoristyrt och i nära samarbete med våra interna beställare i företagets huvudprocesser. Akademiska Hus omfattas sedan 2016 av lagen om offentlig upphandling.Om rollen

Som Projektupphandlare inom entreprenad blir du en av inköpsavdelningens fyra experter med fokus på inköp och upphandling i våra byggprojekt. Du tar rollen som taktisk rådgivare gentemot inköpsavdelningens interna beställare och du leder proaktivt upphandlingsprocessen hela vägen. Tillsammans med Akademiska Hus projektledare utvecklar du entreprenad- och upphandlingsstrategier och säkrar att upphandlingarna i respektive projekt följer Akademiska Hus riktlinjer, samt att de ger de bästa och mest hållbara resultaten. Du arbetar självständigt och i team med att planera, genomföra och följa upp upphandlingar av konsulttjänster och entreprenader. Du samverkar också löpande med kollegorna på inköpsavdelningen för att säkerställa att bolagsgemensamma strategier tas tillvara och för att utveckla våra gemensamma processer genom ständiga förbättringar.

Vidare förväntas du aktivt bevaka marknaden och genom dialog stärka Akademiska Hus attraktivitet gentemot relevanta leverantörer.

Kompetenskrav

• Relevant akademisk examen inom ekonomi/juridik/teknik/bygg- och anläggning eller motsvarande erfarenhet
• God erfarenhet av och kunskap om bygg- och anläggningsbranschens allmänna bestämmelser såsom AB04, ABT, ABK
• Minst några års erfarenhet av entreprenadupphandling
• Minst något års erfarenhet av upphandling enligt LOU/LUF
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
• God datorvana

För rollen är det meriterande om du har erfarenhet som byggprojektledare, kalkylator, inköpare eller liknande roller från bygg- och anläggningsbranschen. Erfarenheter av ABFF samt Aff- och AMA systemet är också meriterande.

Dina personliga egenskaper

För att passa in i rollen som Projektupphandlare inom entreprenad ser vi att du är analytisk, självgående och trygg i dig själv och din kompetens. Du gillar att arbeta med flera parallella uppdrag där du hanterar olika arbetsuppgifter samtidigt. I rollen är det därför viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt med hög förmåga att organisera, planera och prioritera ditt arbete. Du kan sätta gränser för ditt arbete och hålla deadlines.

I rollen har du ett nära samarbete med olika delar av verksamheten därför är det viktigt att du tycker om att samarbeta och kan bidra till vår gemensamma utveckling och vår goda laganda. Du har lätt för att etablera goda relationer, är mycket service-minded och trivs med att stödja och hjälpa andra.

Du erbjuds

På Akademiska Hus blir du välkomnad in i en stimulerande miljö med trevlig företagskultur och spännande arbetsuppgifter. Du ges från början ett stort ansvar på vägen mot vårt gemensamma mål – att skapa attraktiva kunskapsmiljöer. Här får du en unik chans att påverka och bidra till framtiden och du får möjlighet att växa i en kunskapsstark organisation. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och eftersträvar därför en kreativ blandning av medarbetare.

Om Akademiska Hus

Vi är ett av landets största fastighetsbolag och med fokus på universitet och högskolor bygger och förvaltar vi hållbara kunskapsmiljöer för hela människan. Vår långa erfarenhet och fokus på trender i den akademiska världen gör att vi kan bygga både innovativt och långsiktigt. Idag har vi ett fastighetsvärde på 73 miljarder och en omsättning på 5,7 miljarder, och för att möta den ökande efterfrågan på kunskapsmiljöer har vi en projektportfölj på 16,7 miljarder. Så bidrar vi till ett klokare Sverige. Fler exempel på hur vi jobbar hittar du på akademiskahus.se.

Ansökan

Är du personen vi söker är du välkommen att söka tjänsten. Då urvalsprocessen sker löpande är det viktigt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag som är 2020-10-07.

I denna rekrytering samarbetar Akademiska Hus med Experis. Önskar du mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Therese Rocafort Svensson på 08-736 28 77 alternativt Therese.Rocafort.Svensson@se.experis.com


Sista ansökningsdag
7 oktober

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb