PTS ekonomiavdelning söker nu en upphandlare

Ref 20-

Är du en person som har sinne för att göra bra affärer? Tycker du också att det låter roligt att ha ett varierande arbete där du bland annat är med och säkerställer att alla i Sverige har tillgång till smarta, tekniska lösningar? Då kan du vara den upphandlare vi söker!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Vad ska jag arbeta med?
I arbetet kommer du att bereda upphandlingsärenden från start till mål. Det innebär att skriva upphandlingsdokument samt tillsammans med beställare identifiera myndighetens behov och utforma kravspecifikationer. Vidare ingår arbete med att ge ledning i valet samt utformningen av utvärderingsmetod, genomföra utvärdering av anbud, ta fram avtal, genomföra viss avtalsuppföljning samt ge stöd och råd till beställare avseende upphandling och avrop. Därutöver ingår arbetsuppgifter kring myndighetens frågor avseende statsstöd samt övriga avtalsfrågor, vissa sekretessfrågor, talan vid överprövningar av upphandlingsärenden, m.m.

Vem söker vi?

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom offentlig upphandling eller akademisk examen inom exempelvis juridik eller ekonomi. Vidare har du minst två års erfarenhet av arbete med offentlig upphandling vid en myndighet eller erfarenhet av inköpsarbete inom det privata näringslivet. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Meriterande:

  • Examen inom juridik eller ekonomi
  • Kunskaper inom företagsekonomi
  • Kunskaper inom avtalsrätt
  • Kunskaper om statsstödsregelverket
  • Erfarenhet av praktiskt arbete med offentlig upphandling hos en upphandlande myndighet
  • Erfarenhet av att genomföra it-upphandlingar
  • Erfarenhet av arbete med spendanalys eller annan metod för uppföljning av inköpsmönster
  • Erfarenhet av arbete med införande av e-beställningar
  • Erfarenhet av arbete med förhandling inom ramen för inköpsprocessen

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och i rollen som upphandlare är det viktigt att du är noggrann och strukturerad. Eftersom du kommer arbeta tätt tillsammans med beställare är det också viktigt att du är pedagogisk, lösningsfokuserad och gärna kommer med egna initiativ. Vi ser även att du har en god förmåga att hantera flera arbetsuppgifter parallellt.

Var på PTS ska jag jobba?
Ekonomiavdelningen är en del av divisionen för myndighetsstöd och består av tre enheter; upphandling, ekonomi- och controlling samt fastighet- och dokumentation.

Upphandlingsenheten ansvarar för beredning av inköps- och upphandlingsärenden. Dessutom ger enheten råd inom myndigheten i frågor avseende statsstöd, avtalsfrågor och vissa sekretessfrågor. Enheten hanterar även myndighetens avtalsregister och för talan vid överprövningar av upphandlingar m.m.

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med en inledande sex månaders provanställning med start snarast möjligt enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm.

Ansökan
Välkommen med din ansökan nedan senast 6 september.

För mer information kontakta enhetschef Anna-Karin Hellsten, 08-678 58 22 eller HR-specialist Linn Arnewing, 08-678 57 01.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationer maila till saco@pts.se eller st@pts.se

Här kan du få information om hur PTS registrerar dina personuppgifter.


Sista ansökningsdag
6 september 2020

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb