Region Gotland söker Verksamhetsutvecklare/­systemförvaltare

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 500 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.

Vi söker en kollega som vill utveckla inköpsarbetet tillsammans med oss! Du får tillgång till ett mycket spännande arbete med goda utvecklingsmöjligheter i offentlig sektor och samtidigt bo på vackra Gotland mitt i ett världsarv.

För att stärka inköpsarbetet rekryterar upphandlingsstödsenheten en verksamhetsutvecklare till enheten upphandlingsstöd. Vi bedriver en omfattande utveckling och systemförvaltning inom e-handelsområdet och du kommer vara en nyckelperson.

På enheten arbetar 10 personer och vi söker nu en engagerad medarbetare som tillsammans med oss vill bidra till goda affärer för Region Gotland. Enheten arbetar med strategiska inköpsfrågor, avtalskontroll, e-handel, systemförvaltning, support och rådgivning vid inköp samt ett stort antal upphandlingar. Vi driver och deltar även i olika projekt och nätverk. Med ett samhällsviktigt och skattefinansierat uppdrag är det centralt att bidra till att göra goda affärer för Region Gotland.

Region Gotland är öns största arbetsgivare med en mängd olika kompetenser. Hos oss har du möjlighet att få att vara med och påverka och göra skillnad för medborgare, samhället och världen. Du blir en viktig person i en stor organisation med otroligt mycket kunskap. Viktiga ledstjärnor för vårt arbete är delaktighet, förtroende och omtanke.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsutvecklare arbetar du med att vidareutveckla e-handel för Region Gotland. Du arbetar med planering, implementation och uppföljning av e-handel. Detta är en viktig del i pågående digitaliseringsarbete. Du bedriver omvärldsbevakning och säkerställer att Region Gotland följer utvecklingen inom verksamhetsområdet.

Inom systemförvaltning arbetar du med kontroll, felsökning och hantering av systemförändringar etc. Du är en av våra objektsförvaltare för ekonomisystemet. I tjänsten ingår kvalificerat stöd till ekonomisupporten i deras arbete med fakturahantering.

Arbetet innebär många kontakter med såväl interna medarbetare som med våra leverantörer och andra externa parter. Du informerar löpande olika parter samt planerar, genomför och följer upp. I rollen ingår att informera och utbilda för god förankring och kunskap. I rollen förväntas ett gott professionellt bemötande, god pedagogisk förmåga och ett lösningsorienterat perspektiv.

Du deltar också aktivt i de utvecklingsarbeten som pågår inom såväl ekonomiavdelningen som upphandlingsstödsenheten och har stor möjlighet att påverka innehållet i ditt arbete.

Du bedriver ditt arbete självständigt och för samtidigt dialog med kollegorna och är en god samarbetspart.

Kvalifikationskrav

Formella kompetenskrav:
• Universitets- eller högskoleutbildning inom exempelvis ekonomi eller IT, annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som Region Gotland bedömer motsvarar kraven i tjänsten
• Erfarenhet av arbete med verksamhetsutveckling
• Erfarenhet av arbete med systemförvaltning/IT-objektsförvaltning

Du ska ha förmåga att:
• Samarbeta och skapa goda relationer
• Vara resultat- och lösningsorienterad
• Inge förtroende och ha hög integritet
• Vara strukturerad och noggrann
• Ge service och stöd
• Uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Meriterande:
• Erfarenhet av e-handelssystem
• Erfarenhet av systemet Visma Proceedo
• Erfarenhet av systemet Visma Inköp och faktura
• Erfarenhet av projektledning
• Erfarenhet av arbete inom offentlig sektor

Stor vikt kommer att läggas vid de personliga förmågorna.

Anställning
Placering: Upphandlingsstöd, Regionstyrelseförvaltningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Kontakt
Nanna Sörling, Upphandlingschef, 0498-26 95 53

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Ansök senast den 23 Maj 2021.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!


Sista ansökningsdatum: 2021-05-23

Referensnummer: A1027368

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb