Region Stockholm söker avtalscontrollers inom Läkemedel samt varor och tjänster

Vill du vara med och bidra till att Region Stockholm blir ”Sveriges bästa offentliga inköpsorganisation”? Vill du vara med och utveckla några av våra största leverantörsavtal? Trivs Du med stort eget ansvar, flexibilitet och med möjligheter till utveckling? Inspireras du av möjligheten att göra goda affärer och skapa värde för skattepengarna? Om svaret är ja – då ska du arbeta hos oss!

Region Stockholm är en verksamhet i ständig rörelse med ett livsviktigt uppdrag. Varje dag, dygnet runt ansvarar Region Stockholm för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, och regional utveckling i Stockholms län. Region Stockholm har också i uppdrag att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i länet.

Serviceförvaltningen levererar stödtjänster till Region Stockholms övriga nämnder och bolag. Hos oss på upphandlingsavdelningen samlas kompetens och erfarenhet inom området inköp, upphandlingar och avtal samt kategoristyrning som håller på att införas inom hela regionen. Med hög kvalitet, kostnadsmedvetenhet och effektivitet utför vi tjänsterna så att nämnder och bolag kan fokusera på sina respektive kärnverksamheter. Vi skapar även synergier mellan olika verksamheter inom regionen och bidra till effektivare stödprocesser.

Med en omsättning på ca 100 miljarder och drygt 45 000 medarbetare är Region Stockholm en av de största ekonomiska aktörerna i Sverige. Att arbeta här kännetecknas av stora affärer, stort ansvar och stora utvecklingsmöjligheter. Inom upphandlingsavdelningen på Serviceförvaltningen är vi i nuläget ca 60 medarbetare och nu utvecklar vi verksamheten för att kunna hantera alla spännande uppdrag. Vi söker just nu även upphandlare och kategoriledare, i två andra processer.

Om tjänsterna

Region Stockholm upphandlingsavdelningen söker nu två avtalscontrollers för kategorierna Läkemedel och Övergripande varor och tjänster.

Som avtalscontroller är du nyckelperson, inom dina kategorier, vilket innebär att du behöver vara en aktiv deltagare i processer som bedrivs i nära samarbete med expertgrupper, intressenter och beslutsfattare inom Region Stockholms olika verksamheter. Du kommer att ha många kontaktytor, såväl inom som utanför Region Stockholm, vilket gör att du behöver vara lyhörd och kommunikativ samt bra på att bygga långsiktiga relationer. Du tar initiativ till eller blir engagerad i utvecklingsarbeten, för att hitta smarta lösningar och skapa värden samt bidra till att avdelningen kontinuerligt utvecklas.

Som avtalscontroller förvaltar du en större avtalsportfölj. I ditt ansvar ligger att följa upp att våra leverantörer fullföljer sina åtaganden i enlighet med avtalade villkor, att stödja våra uppdragsgivare vid brister i leveransen eller vid prisfrågor. Dessutom ingår att följa upp faktisk förbrukning i förhållande till prognostiserad förbrukning samt att göra regelbundna spendanalyser för att hitta trender och skapa underlag till strategier för kommande upphandlingar. Noggrannhet och ett intresse för siffror är bra egenskaper.

Kvalifikationer:

Du har en akademisk examen inom ekonomi, inköp eller logistik, eller annan för rollen relevant utbildning och erfarenhet av affärsförvaltning från offentlig sektor eller privata bolag, från inköpssidan eller leverantörssidan. För tjänsten som avtalscontroller inom Läkemedel ska du också ha mångårig erfarenhet från läkemedel antingen genom arbete inom apoteksbranschen eller som läkemedelsleverantör.

Andra meriterande erfarenheter är inköpsmetodik, projektmetodik och goda kunskaper om lagarna om offentliga upphandlingar, främst LOU, erfarenhet av avtalsförvaltningsverktyg.

Att du har goda kunskaper i Excel och Power Point ser vi som en självklarhet, liksom att du har en generell god systemvana. Det underlättar om du har vana av att arbeta med Spendency och Tendsign eller liknande system.

Personliga egenskaper:

Som person har du ett affärsmässigt sinnelag, är nyfiken, ifrågasättande, kreativ och analytisk. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och i din kommunikation och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du kan ta ett självständigt ansvar för ditt arbetsområde och har lätt för att tala inför, och koordinera, en ibland ganska stor grupp experter eller verksamhetsrepresentanter.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, och vi uppskattar ärlighet och social kompetens. Prestigelöshet, noggrannhet med ordning och reda är viktigt i denna roll samt att du kan samverka och skapa goda relationer.

Du kan efterleva Region Stockholms värderingar: Öppenhet, Kompetens, Pålitlighet, Samverkan.

Övrig information:

Intervjuer sker löpande.

Kontaktpersoner:

Läkemedel: Ulrika Strömberg tel: 0724 – 67 38 14

Övergripande varor och tjänster: Shahin Aghai tel: 0724 – 67 37 75


Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Kontakt
Ulrika Strömberg , Enhetschef,
Fackliga representanter
SACO Mona Ternelius tel: 08-123 178 30
Vision Anne-Lie Vestlund tel: 08-123 178 30
Akademikerförbundet SSR Thérése Juvall
tel: 08- 123 139 42
Referensnummer
177315

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb