Region Stockholm söker Kategoriansvarig!

Region Stockholm söker nu dig som Kategoristyrningsansvarig!

Region Stockholm är en av Sveriges största inköpsorganisationer och har som uttalad ambition att bli Sveriges bästa offentliga inköpsorganisation samt ledande i Europa på hållbar upphandling. Våra ambitioner är således höga och vi arbetar aktivt för att sänka regionens inköpsrelaterade kostnader. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa. Tjänsten som kategoriansvarig är en nyckelroll för vår organisation och ställer krav på såväl gedigen kunskap inom inköp som god erfarenhet av att leda i förändring.

Regionledningskontoret är regionstyrelsens förvaltning. Vi ansvarar för styrning, uppföljning och utveckling av regionens verksamheter utifrån den vision och budget som regionfullmäktige har beslutat om. Vi arbetar i huvudsak med strategiska frågor som har stor betydelse för regionens verksamheter.

Vilka är vi?

Avdelningen för strategiskt inköp har det övergripande strategiska ansvaret för regionkoncernens inköps- och upphandlingsverksamhet.

I huvudsak handlar uppdraget om styrning, utveckling och uppföljning i syfte att säkerställa att koncernens verksamheter når uppsatta mål. Regionens inköpsverksamhet är nu inne i en spännande utvecklingsfas där det kommer att hända många saker, till exempel införande av kategoristyrt inköp och ökad digitalisering. Nu söker vi en ansvarig för den strategiska styrningen av kategoribaserat inköp.

Om tjänsten

Som Kategoristyrningsansvarig ansvarar du för att leda, samordna och följa upp framdriften av regionens pågående implementation av kategoristyrt inköp. Du stöttar kategoriorganisationen inkl. kategoriansvariga och kategoriledare i etableringen av arbetssätt samt ansvarar för förvaltningen och vidareutvecklingen av övergripande kategoristyrningsmetodik. Vidare ansvarar du för ett koncerngemensamt kategoriledarforum avsett för b.la. kompetens- och metodutveckling. Du kommer även att bereda remissvar och ärenden till regionstyrelsen rörande ansvarsområdet samt planera och genomföra utbildningsinsatser och seminarier m.m.

Vi söker

Du har relevant högskoleutbildning inom juridik, ekonomi eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Vidare ska du ha:

 • flerårig erfarenhet av att arbeta med inköp inom ramen för kategoristyrningsarbete (Category Management) inom en stor organisation (offentlig eller privat).
 • flerårig erfarenhet av inköps- och/eller upphandlingsarbete.
 • flerårig erfarenhet av förändringsarbete på strategisk nivå.
 • flerårig erfarenhet av projektledning och processinriktat arbete.
  erfarenhet av att organisera och driva nätverk.
 • behärska Officepaketet och något av de på marknaden vanligt förekommande inköpssystemen.
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av

 • upphandlings- eller inköpsarbete inom offentlig sektor.
 • leda och ansvara för kategoristyrningsarbete inom en stor organisation,  gärna i rollen som Inköpschef.
 • erfarenhet av att arbeta med och implementera resultatuppföljning kopplat till faktorer såsom besparingar, hållbarhet och innovation.
 • införande av inköpssystem
 • att arbeta nära politiken i en politiskt styrd organisation

Personliga egenskaper

Som person kännetecknas du av analytisk förmåga samtidigt som du är nytänkande och vågar utmana gårdagens sanningar. Du är ansvarstagande och driver självständigt dina processer framåt. Du är duktig på att skapa nya kontakter och du trivs med att hålla i olika nätverk. Du är lojal och handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål och riktlinjer. Du förblir motiverad när förändringar sker och avslutar det som påbörjats samt visar på en god förmåga att skapa mervärde. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten.

Arbetsplats: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid

Kontakt
Roger Eklund
Inköpsdirektör
070-737 61 48

Fackliga representanter
Tommy Mäntynen, Vision, tommy.mantynen@sll.se
Anna von Scheele Fohlman, anna.vonscheele-fohlman@sll.se

Sista ansökningsdag 2020-02-26.

Välkommen med din ansökan


Sista ansökningsdag: 2021-02-26
Referensnummer: 174968

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb