Region Stockholm söker senior upphandlare

Senior upphandlare till vår kategori Vårdrelaterade tjänster

Vill du vara med och utveckla arbetssätt och roller mot positionen ’Sveriges bästa upphandlare’? Trivs Du med stort eget ansvar, flexibilitet och med möjligheter till utveckling? Inspireras du av möjligheten att göra goda affärer och skapa värde för skattepengarna? Om svaret är Ja – då ska du arbeta hos oss!

Region Stockholms främsta uppgift är att se till att länets invånare har tillgång till en väl fungerande hälso- och sjukvård och kollektivtrafik. Region Stockholm ansvarar också för regionplanering och för att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i länet. Region Stockholm är en av de största ekonomiska aktörerna i Sverige med drygt 44 000 medarbetare och en omsättning på ca 100 miljarder.

Vår förvaltning samlar kompetens inom olika verksamhetsområden och med hög kvalitet, kostnadsmedvetenhet och effektivitet utföra tjänster för övriga nämnder och bolag, som då renodlas för att kunna fokusera på sina kärnverksamheter.  Att arbeta här kännetecknas av stora affärer, stort ansvar och stora utvecklingsmöjligheter. Vi är i nuläget drygt 65 medarbetare inom upphandlingsavdelningen.

Om tjänsten
Vi söker nu en senior upphandlare till vår kategori Vårdrelaterade tjänster. Att upphandla tjänster inom denna kategori innebär att Du i stor utsträckning jobbar gentemot Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, enhetens främsta beställare av upphandlingsstöd, andra beställare är  t ex Folktandvården, Ambulanssjukvården i Storstockholm. I ditt arbete som upphandlare åt oss agerar du sakkunnig i upphandlingsfrågor och är del av projektgruppen genom hela upphandlingsprocessen. Att vara upphandlare hos oss innebär många spännande, lärorika och stora upphandlingar inom exempelvis psykiatri, geriatrik, inköp av ambulansfordon med mycket mera. Du kommer att ha många kontaktytor såväl inom som utanför Region Stockholm vilket kräver att du är lyhörd och kommunikativ samt bra på att bygga långsiktiga relationer. Som upphandlare är du nyckelperson genom hela upphandlingsprocessen och du driver upphandlingar självständigt och affärsmässigt. Arbetet bedrivs i nära samarbete med expertgrupper och beslutsfattare inom verksamheterna Du blir engagerad i aktiva program för att hitta smarta lösningar och skapa bästa värde inom kategorin, samt bidra till att avdelningen kontinuerligt utvecklas.

Kvalifikationer
Du har en relevant högskoleexamen till exempel inom ekonomi eller juridik, eller specifik inköps- och/eller upphandlingsutbildning. Du har erfarenhet av kvalificerat upphandlingsarbete från offentlig sektor, antingen från inköpssidan eller leverantörssidan.

Andra meriterande erfarenheter är inköpsmetodik, gedigen erfarenhet av arbete med utvärderingsmodeller, prismodeller, projektmetodik och goda kunskaper om lagarna om offentliga upphandlingar, främst LOU.

Personliga egenskaper
Som person har du ett affärsmässigt sinnelag, är nyfiken, kreativ och analytisk. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och i din kommunikation och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du tar ett självständigt ansvar för ditt arbetsområde och har lätt för att tala inför och koordinera en ibland ganska stor grupp experter eller verksamhetsrepresentanter. Prestigelöshet och tydlighet är viktigt för oss, men vi ser gärna att du även har nära till skratt, att du kan samverka och skapa goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.Du kan efterleva Region Stockholms värderingar: Öppenhet, Kompetens, Pålitlighet, Samverkan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök jobbet”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Serviceförvaltningen – en nyckelspelare

Serviceförvaltningen levererar kvalitativa och konkurrenskraftiga tjänster inom IT, upphandling, ekonomi, HR, facility management och kommunikation till förvaltningar och bolag inom Region Stockholm. Det gör oss till en nyckelspelare i arbetet med att skapa mervärde för verksamheterna som ansvarar för regionens hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regionala utveckling och kultur. Vill du arbeta i en organisation där din insats gör stor skillnad och där du får både utveckla och utvecklas? Då är serviceförvaltningen rätt för dig.

Yrkesområde: Handläggare. Avtalsförvaltare
Arbetsplats: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid

Kontakt
Ulrika Strömberg
Enhetschef
0724-67 38 14

Fackliga representanter
Mona Ternelius
SACO
08-123 178 30

Anne-Lie Vestlund
Vision
08-123 142 80


Sista ansökningsdag
2020-10-06

Referensnummer
172024

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb