Region Stockholm söker två upphandlare inom kategorierna operation och vårdrelaterade tjänster

Vill du vara med och bidra till att Region Stockholm blir ”Sveriges bästa offentliga inköpsorganisation”? Vill du vara med och utveckla några av våra största leverantörsavtal? Trivs Du med stort eget ansvar, flexibilitet och med möjligheter till utveckling? Inspireras du av möjligheten att göra goda affärer och skapa värde för skattepengarna? Om svaret är Ja – då ska du arbeta hos oss!
Region Stockholm är en verksamhet i ständig rörelse med ett livsviktigt uppdrag. Varje dag, dygnet runt ansvarar Region Stockholm för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, och regional utveckling i Stockholms län. Region Stockholm har också i uppdrag att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i länet.

Med en omsättning på ca 100 miljarder och drygt 45 000 medarbetare är Region Stockholm en av de största ekonomiska aktörerna i Sverige. Att arbeta här kännetecknas av stora affärer, stort ansvar och stora utvecklingsmöjligheter. Inom upphandlingsavdelningen på Serviceförvaltningen är vi i nuläget drygt 60 medarbetare och nu utvecklar vi verksamheten för att kunna hantera alla spännande uppdrag. Vi söker just nu även avtalscontroller och kategoriledare, i två andra processer.

Om tjänsterna:

Vi söker nu två erfarna upphandlare som ska få arbeta med många spännande, lärorika och stora upphandlingar; vi söker en till inköpskategorin Operation och en till inköpskategorin Vårdrelaterade tjänster.

Upphandlare till Operation, innebär att du genomför upphandlingar inom medicinteknik och vårdrelaterade produkter och förbrukning, där avrop kan ske av såväl akutsjukhus som vårdcentraler inom regionen.

Upphandlare till Vårdrelaterade tjänster innebär att du genomför upphandlingar inom exempelvis psykiatri, geriatrik och ambulansfordon. Din främsta beställare är Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Du kommer att ha många kontaktytor även utanför Region Stockholm vilket gör att du behöver vara lyhörd och kommunikativ samt bra på att bygga långsiktiga relationer. I ditt arbete som upphandlare åt oss är du en nyckelperson genom hela upphandlingsprocessen. Du leder processen, i större upphandlingar ofta som en del av en projektgrupp, där du är den sakkunniga i upphandlingsfrågor. Du driver självständigt och affärsmässigt upphandlingar i nära samarbete med expertgrupper, styrgrupper och beslutsfattare inom verksamheterna och du har en strategiskt viktig roll genom hela processen. Du kommer att engageras i stora utvecklingsarbeten där du kan sätta din prägel, för att hitta smarta lösningar och skapa bästa värde inom inköpskategorin samt bidra till att avdelningen kontinuerligt utvecklas.

Kvalifikationer:

Du har en akademisk examen inom ekonomi, inköp eller logistik eller annan för rollen relevant utbildning. Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av kvalificerat upphandlingsarbete från offentlig sektor, antingen från inköpssidan eller leverantörssidan. Du har även goda kunskaper om lagarna om offentlig upphandling, främst LOU.

För tjänsten som upphandlare inom Operation är det meriterande med kunskap om eller erfarenhet från vården, medicinsk teknik och/eller life science.

För tjänsten som upphandlare inom Vårdrelaterade tjänster är det meriterande med erfarenhet av tjänsteupphandlingar inom vårdtjänster.

Meriterande för båda tjänsterna är erfarenheter av inköpsmetodik/kategoristyrning, utvärderingsmodeller, prismodeller och projektmetodik. Att du har goda kunskaper i Excel och Power Point ser vi som en självklarhet, liksom att du har en generell god systemvana. Det underlättar om du har vana av att arbeta med Spendency och Tendsign eller liknande system.

Personliga egenskaper:

Som person har du ett affärsmässigt sinnelag, är nyfiken, kreativ och analytisk. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och i din kommunikation och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du kan ta ett självständigt ansvar för ditt arbetsområde och har lätt för att tala inför, och koordinera, en ibland ganska stor grupp experter eller verksamhetsrepresentanter.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, och vi uppskattar ärlighet och social kompetens. Prestigelöshet, noggrannhet med ordning och reda är viktigt i denna roll samt att du kan samverka och skapa goda relationer.

Du kan efterleva Region Stockholms värderingar: Öppenhet, Kompetens, Pålitlighet, Samverkan

Övrig information

Intervjuer sker löpande.

Kontaktpersoner:
Operation – Robert Martin tel: 0724 – 68 98 29
Vårdrelaterade tjänster – Ulrika Strömberg tel: 0724 – 67 38 14


Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb