Region Uppsala söker upphandlare

Sista ansökningsdag: 2020-08-30
Arbetsplats: Region Uppsala
Förvaltning: Regionkontoret
Referensnummer: RK36/2020

Vår verksamhet

Region Uppsala har en centraliserad inköps- och upphandlingsenhet som förutom Regionens egna upphandlingar också ansvarar för att på uppdrag från Varuförsörjningsnämnden genomföra upphandlingar och försörja 5 regioner med förbrukningsmaterial.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten där du har möjlighet att påverka och göra skillnad för både medborgare och företagare inom Region Uppsala.

Vårt uppdrag är att leverera tjänster med rätt innehåll, kvalité och omfattning till regionens övriga verksamheter. Inköps- och upphandlingsenheten ansvarar för att på ett resurseffektivt sätt tillhandahålla och koordinera respektive nämnd/förvaltnings behov av köpta varor och tjänster. I det arbetet kommer du att samverka med nämnder, styrelser och förvaltningar inom regionen för att säkerställa rätt krav på köpta varor och tjänster.

Enheten ansvarar för samtliga upphandlingar inom Region Uppsala, tillsammans uppgår inköpen till cirka åtta miljarder kronor per år. Upphandlingarna avser varor, tjänster, byggentreprenader och vårdtjänster. Vi använder det elektroniska upphandlingsstödet Visma TendSign.

Inom enheten arbetar i dagsläget ett fyrtiotal medarbetare med kvalificerade upphandlingar som omfattar hela processen från framtagande av kravspecifikation och upprättande av förfrågningsunderlag till viss förvaltning av avtal och ramavtal.

Ditt uppdrag

Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter. Arbetsuppgifterna ger ett helhetsperspektiv, där du blir en central person i arbetet. Kraven är höga, men vi utlovar ett både stimulerande och roligt arbete.

Som upphandlare medverkar, driver och genomför du upphandlingar för Regionens verksamheter.  I upphandlarrollen ingår också att vara stöd till organisationen och att tillsammans med dina medarbetare på enheten utveckla upphandlingsverksamheten.

Din kompetens

Vi söker dig som har utbildning inom inköp- och upphandling, juridik, ekonomi eller motsvarande. Du har erfarenhet av inköps- och upphandlingsarbete, gärna erfarenhet av LOU, LUF och LOV.

För att lyckas i uppdraget har du ett affärsmässigt förhållningssätt och är ekonomiskt medveten. Du arbetar i en projektledande roll, driver dina egna upphandlingar och har en god förmåga att se och förstå helheter.

Som person har du lätt för att skapa och utveckla goda relationer, du värdesätter ett gott samarbete. Du är strukturerad, serviceinriktad och kan göra dina egna prioriteringar. Du trivs och har förmåga att arbeta med flera olika uppgifter parallellt. God kunskap inom Officepaketet är en förutsättning för att du ska lyckas i uppdraget.

Vi erbjuder

Anställningen är på heltid tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta tf Upphandlingschef Tomas Näslund, tomas.naslund@regionuppsala.se

Facklig företrädare nås via vår växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken i denna annons.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om Regionkontoret

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.


Sista ansökningsdag
2020-08-30

Referensnummer
RK36/2020

 

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb