Relationsbyggande kategoriledare inom IT

Vi på Inköp och upphandling har som målsättning att vara Sveriges bästa offentliga inköpsorganisation. Hos oss finns specialister inom upphandling, inköpsstrategi, hållbarhet, juridik och kommunikation. I våra centralt placerade lokaler arbetar cirka 80 drivna kollegor som tillsammans varje dag gör skillnad för dem som bor, lever och arbetar i Göteborg.

Vårt uppdrag är att leda, driva och utveckla Göteborgs Stads inköpsverksamhet och vägleda stadens medarbetare i deras inköpsuppdrag. Förvaltningen är stadens inköpscentral och tillhandahåller ramavtal för varor och tjänster av gemensamt intresse för stadens förvaltningar och bolag. Vi är en av Sveriges största offentliga inköpsorganisation och med vår samlade kraft är vi med och formar morgondagens hållbara samhälle.

Arbetsuppgifter

Avdelningen för inköpsstrategi är mitt uppe i det spännande arbetet med att bygga upp en organisation där kategoristyrning och inköpsanalys är grundpelare. Vi har nu kommit en bit i det bygget och söker ytterligare en kategoriledare för att utveckla inköpen inom kategorifamiljen IT & kommunikation.

Du kommer att ha en betydande roll i den nyligen påbörjade förändringsresan där vi arbetar mer strategiskt med inköp och för dig kommer det att innebära mycket utveckling och byggande. Både av relationer, strategier och arbetssätt. Genom stadens nätverk för kategoriledare kan du utbyta erfarenheter med stadens kategoriledare, få en gemensam kompetensutveckling och bidra till att vidareutveckla processer och verktyg.
Vad innebär rollen?

Du kommer att leda och driva arbetet med att ta fram och implementera koncernövergripande inköps- och leverantörsstrategier för IT & kommunikation. Detta gör du tillsammans ett team som består av stora köpare inom området i Göteborg stads förvaltningar och bolag.

Arbetssättet är tvärfunktionellt och innebär samverkan och nätverkande med intressenter i Göteborgs stad samt leverantörsmarknaden. Du stöttar och coachar verksamheten i metodik och arbetar aktivt med förändringsledning. Du är aktiv och lyhörd i dina möten med stadens verksamheter i olika forum för att förstå behov inom IT området och säkerställa att kommunkoncernen arbetar effektivt och i enlighet med uppsatta mål och strategier.

Kvalifikationer

Du har ett stort intresse för IT- frågor och en god förståelse för IT och digitala tjänster i stora organisationer. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Det är viktigt att du har och fortsätter att utveckla en god marknadskunskap.

För att lyckas i rollen bedömer vi att det är viktigt att du har erfarenhet av offentliga affärer gärna inom IT området. Du besitter en övergripande kunskap om offentlig upphandling och har kunskap om olika upphandlingsförfaranden.

Som person har du den drivkraft och uthållighet som krävs för att leda projekt och förändring som involverar olika frågeställningar och synsätt kring allt från arbetssätt till lösningar och leveranser. Ditt mål är alltid att nå goda resultat utifrån hela stadens bästa och du har förståelse för att det kräver både anpassningsförmåga, kommunikationsförmåga, lyhördhet och respekt för andras behov och perspektiv.

Du har en akademisk utbildning och har du erfarenhet av kategoristyrt inköpsarbete är det meriterande.

Låter detta som en tjänst för dig? Sök redan idag! Intervjuer sker löpande och vi arbetar för en snabb tillsättning.

Övrigt

Vill du veta lite mer om oss och hur det är att arbeta på förvaltningen, läs mer på vår jobba hos oss-sida!

Följ oss även gärna på LinkedIn.

Här kan du läsa mer om kategoristyrningsarbetet i Göteborg Stad,

Vårt erbjudande
Hos oss får du tillsammans med kunniga och härliga kollegor arbeta med ett meningsfullt uppdrag som påverkar och gör skillnad för många. Vi vill att vår arbetsplats präglas av dialog och samarbete och främjar ett hållbart arbetsliv med balans. Vi arbetar i trevliga lokaler mitt inne i stan och erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner.

Övrigt
I den här rekryteringen använder vi oss av arbetspsykologiska test för att säkerställa en jämlik och rättvis behandling. Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


  • Ansök senast:   2022-02-07

Referensnummer:   C74673

Kontaktpersoner

Åsa Bergman, Avdelningschef – Inköpsstrategisk avdelning, 031-366 37 99, asa.bergman@ink.goteborg.se

Fackliga företrädare

Anna Jansson, SACO,   anna.jansson@ink.goteborg.se
Linnea Söderström, Vision, linnea.soderstrom@ink.goteborg.se

 

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb