Roslagsvatten söker entreprenadupphandlare

Roslagsvatten befinner sig i början av en spännande förändringsresa och vi utökar nu vår styrka med fler kompetenta medarbetare i  syfte att nå våra högt uppsatta mål om en hållbar framtid.

Våra kommuner växer och utvecklas i en hög takt och för att möta morgondagens behov behöver vi på Roslagsvatten ställa om, justera och utveckla vår verksamhet med lösningar som är hållbara över tid. Vi kallar denna resa Roslagsvatten 2.0 och vi hoppas du vill vara med på den med oss!

Roslagsvatten upphandlar varor, tjänster och entreprenader för över 400 miljoner kronor varje år. Inköpsavdelningen består idag av inköpschef och tre upphandlare och nu vill vi stärka vårt inköpsteam med ytterligare en upphandlare som har en spetskompetens av upphandling inom entreprenad.

Rollen

I rollen som upphandlare med fokus på entreprenadupphandlingar kommer du bland annat:

 • Upphandla entreprenader i nära samarbete med berörda verksamheter
 • Leda upphandlingsprocessen
 • Leda och kvalitetssäkra det strategiska arbetet inför upphandling, dvs. marknadsdialog, omvärldsbevakning och analys
 • Säkerställa uppfyllnad av aktuella policyer och andra styrdokument, etiska krav samt efterlevnad av relevanta lagar och regler avseende upphandlingsrelaterade frågeställningar
 • Sträva efter, och redovisa, kostnadsbesparingar och andra aktuella mervärden
 • Vara våra verksamheter behjälplig i upphandlings- och avtalsrelaterade frågor
 • Informera samt utbilda internt och externt
 • Delta i verksamhetsutveckling, både internt inom inköpsavdelningen och övergripande, i syfte att utveckla Roslagsvattens upphandlingsverksamhet

Kvalifikationer

 • Relevant eftergymnasial utbildning exempelvis inom juridik, ekonomi, entreprenad eller upphandling
 • God kännedom och praktisk erfarenhet av  LOU/LUF
 • Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska
 • Erfarenhet av upphandlings- eller inköpsarbete i offentlig verksamhet
 • Erfarenhet inom bygg- och anläggningsbranschen samt inköp
 • God kunskap och erfarenhet av; AMA AF 12, AB 04, ABT 06 och ABK 09

Den vi söker

Vi söker  dig som är trygg i din roll som upphandlare, är kommunikativ och affärsdriven. Din kontaktyta i rollen är bred och det är viktigt att du känner dig säker i de samtal som kan komma att ske. Du är flexibel, har god initiativ- och analysförmåga samt har god förhandlingsvana.  Vi ser också gärna att du med din specialistkunskap förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet mycket väl och att du kan vara en kunskapsresurs för andra.

Om Roslagsvatten

Som vi ser det, har vi på Roslagsvatten ett stort och viktigt uppdrag – att möjliggöra hållbara samhällen. Det handlar om att se till att det kretslopp som tjänat oss i miljoner år kan fortsätta göra sitt jobb, så att våra barnbarn kan ta del av en av världens vackraste miljöer. Idag distribuerar vi dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för insamling av hushållsavfall samt driver återvinningscentraler i några av de mest expansiva kommunerna i Stockholm- och Uppsalaområdet.

Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på en arbetsplats som genomsyras av öppet arbetsklimat och starkt engagemang. Idag är vi ca 150 medarbetare och kännetecknas av en familjär kultur och en stolthet över att vara med och bidra till samhällsnytta. På Roslagsvatten eftersträvar vi utveckling, innovation och miljömedvetenhet i kombination med flexibilitet och balans i livet. Vårt huvudkontor ligger i Åkersberga i nära anslutning till Roslagsbanan. Att arbeta med oss innebär en möjlighet att utveckla och vårda livets viktigaste byggstenar – vårt vatten och vårt kretslopp. Ytterligare information om oss finns på www.roslagsvatten.se

Ansökan

Tjänsten gäller en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Carl Isaksson på carl.i@upgraded.se alternativt 072-2198700. För frågor om tjänsten finns rekryterande chef Lina Cheung tillgänglig på lina.cheung@roslagsvatten.se. 

Fackliga företrädare

Saco, Carina Asp, 08-540 835 07, carina.asp@roslagsvatten.se
Vision, Rose-Marie Gauffin, 08-540 835 24, rose-marie.gauffin@roslagsvatten.se

Säkerhetsprövning med registerkontroll kan komma att genomföras före en anställning.

Sista ansökningsdag är 2020-10-25. Välkommen med din ansökan!

Kontaktuppgifter


Sista ansökningsdag
2020-10-25

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb