Säkerhetspolisen söker en Vendor manager

Vill du fungera som stöd i strategiska frågor, genomföra avtalsuppföljningar och koordinera Säkerhetspolisens interna arbete vad gäller leverantörshantering? Då ska du söka tjänsten som Vendor manager på vår IT- och teknikavdelning.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-05-31

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.

Ditt uppdrag
Då detta är en viktig roll hos oss har du stor möjlighet att vara med och påverka utformningen av tjänsten. Det är en central funktion i etableringen av en strukturerad och systematisk leverantörshantering avseende Säkerhetspolisens IT-leverantörer. I rollen ingår det att stötta IT-ledningen i strategiska frågor angående leverantörsstyrning samt kontinuerlig utveckling av leverantörshanteringen.

Du implementerar och driver samverkan med våra leverantörer samt stöttar vid onboarding, likväl som offboarding. Löpande kommer du genomföra avtalsuppföljning, som exempelvis servicenivåer och viten samt hantera dialogen med både avtalsägare och leverantörer.

Att koordinera Säkerhetspolisens interna arbete avseende leverantörshantering vad gäller avtalsägare, juridik, SUA (säkerhetsskyddad upphandling med skyddsavtal) och upphandling är en del av de uppgifter som ingår i din roll. Du är med och stödjer och utbildar avtals- och produktägarna samt hanterar eskaleringar från dessa. Därutöver bereder du underlag, deltar vid förhandlingar och löser eventuella oenigheter. Att delta i upphandlings- och inköpsarbete, stödja upphandlare och IT-inköpare är även det en del i din arbetsroll. Så är även att omvärldsbevaka och att upprätthålla en kontinuerlig bevakning av leverantörsrisker samt att agera på eller koordinera och följa upp risksänkande åtgärder.

I tjänsten kan inrikesresor förekomma.

Din kompetens
Vi söker dig som har inhämtat kunskap genom relevant arbetslivserfarenhet samt har minst tre års arbetslivserfarenhet från en liknande roll. Du har goda kunskaper inom IT och av IT-/teknikavtal likväl som förhandlingserfarenhet. Dessutom behärskar du svenska och engelska obehindrat, såväl i tal som skrift och du har mycket goda kunskaper i Officepaketet.

Det är meriterande om du gått kurser och/eller har certifieringar inom ITIL, från upphandlingar inom IT och teknik, LOU, LUFS, relevanta ISO-standarder eller liknande samt arbetat med Spend-verktyg eller MS Access. Erfarenhet av att ha byggt upp en liknande funktion tidigare är ytterligare en merit som vi värderar högt. Har du dessutom arbetat i offentlig sektor och är väl bekant med LOU och LUFS, alternativt arbetat i säkerhetskänslig verksamhet eller med säkerhetsskydd är också det positivt.

Ytterligare meriterande är om du har B-körkort.


Dina egenskaper

Vi värdesätter dina personliga egenskaper och då du kommer arbeta i en händelsestyrd verksamhet och på en avdelning som är i ständig förändring, behöver du vara förändringsbenägen. Du har förmågan att effektivt kunna förhålla dig till nya prioriteringar och situationer. Eftersom du kan vara med och påverka utformningen av denna tjänst är du en person som kännetecknas av att du är initiativtagande och självgående.

Du är affärsmässig och skapar förtroenden såväl internt som externt. Du tycker om att skapa förutsättningar och kontinuerligt förbättra dessa genom tillämpliga metoder och effektiva arbetssätt istället för att arbeta efter en fast mall.

Tjänsten innehåller mycket samverkan och kundkontakt varpå du är en person som har hög samarbets- och kommunikationsförmåga. Du har förmågan att läsa av och anpassa dig efter situationen. Dessutom är du analytisk, lösningsorienterad och metodisk i ditt arbetssätt. Utöver detta har du även en god förmåga att strukturera ditt arbete, kan prioritera och hålla deadlines.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 81 85. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast den 2021-05-31.


Sista ansökningsdatum: 2021-05-31

Referensnummer: 2021-7107

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb