Sektionschef Inköp IT och HR (Östersund Solna)

Arbetsförmedlingen Inköpsavdelningen, Affärsområde IT och Förvaltning

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vill du bli en av oss?

Sektionens uppdrag

Sektionen Inköp HR och IT tillhör enheten Affärsområde IT och Förvaltning. Sektionen ansvarar för kvalitetssäkrad upphandling och inköp inom HR och IT-området vilket spänner över allt från hård-/mjukvara till kompetensutveckling och tjänster inom företagshälsa.

Som sektionschef på Inköpsavdelningen ansvarar du för att besluta om anskaffningsstrategier, besluta om att tilldela kontrakt och teckna affärsavtal. Det ställer höga krav på sakkunskap inom offentlig upphandling och förståelse för affärsstrategi och vad som driver en marknad. Dina medarbetare arbetar främst inom kategorierna HR och IT och därför arbetar även du i starkt partnerskap i och utanför din egen sektion, främst med beställare och chefer på HR och IT-avdelningen samt Affärsområdets kategoriledare. Sektionens medarbetare utgår från Östersund och Solna.

Sektionschefens uppdrag och ansvar

Ditt uppdrag som sektionschef innebär verksamhets- och personalansvar. Du ansvarar för att sektionens resultat motsvarar fastställda mål och förväntningar.

Du som sektionschef har ett viktigt uppdrag i att skapa välfungerande arbetsgrupper och tillsammans med dina medarbetare driva och utveckla verksamheten. Du möjliggör goda prestationer, hög trivsel och en god arbetsmiljö genom att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens chefskriterier. Du verkar för en kultur som är präglad av tillit, öppenhet och trygghet. Ditt arbete sker i starkt partnerskap i och utanför din egen sektion och i god samverkan med fackliga parter. Du ingår i enhetschefens ledningsgrupp och kommer gemensamt med denna och den andra sektionschefen att ansvara för hela enhetens resultat och utveckling. Som sektionschef är du en förebild i att leva Arbetsförmedlingens vision, värdegrund och inriktning för medarbetarskap och chefskap.

Grundläggande kvalifikationskrav

Skallkrav

 • Aktuell erfarenhet av en ledande roll (sammanhängande uppdrag, projekt, arbetsgrupp) i minst 6 månader inom eller utanför Arbetsförmedlingens verksamhet.

Eller:

 • Genomfört Arbetsförmedlingens förberedande chefsprogram

Samt:

 • Goda kunskaper inom Lagen om offentlig upphandling
 • Erfarenhet av arbete med offentlig upphandling, på operativ eller strategisk nivå.
 • Högskoleutbildning inom beteendevetenskap, ekonomi, juridik. Alternativt om du arbetat som chef med personalansvar under minst 3 år innefattande ansvar för framtagande och uppföljning av affärsplaner, verksamhetsplaner.
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Övriga meriter för tjänsten

 • Erfarenhet av att leda medarbetare på distans
 • Erfarenhet inom de områden som sektionen verkar, IT- och/eller HR-området
 • Erfarenhet av kategoristyrt inköp inom offentlig sektor.

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetar- och chefskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Chefer är medarbetare på Arbetsförmedlingen som dessutom:

 • Pekar ut riktning för sina medarbetare och följer upp prestationer
 • Undanröjer hinder i vardagen och hanterar problem
 • Skapar delaktighet i arbetet och främjar utveckling

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Övrigt

Anställningsformen är tillsvidare, heltid, med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd på myndigheten. Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort är Solna eller Östersund.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, förtroendearbetstid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-12.

Du ansöker genom att klicka på knappen ”Sök jobbet”. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss – Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)

Observera: Arbetsförmedlingens rekryteringsprocess utgår från evidensbaserat urval där urvalstester används i rekryteringen.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.


Ort: Solna eller Östersund
Referensnummer: Af-2021/0090 7812
Sista ansökningsdag: 2021-12-12

Kontakt
Hans Nolander, Affärsområdeschef, 010-486 77 26
Pia Napreeff, Rekryteringspartner, pia.napreeff@arbetsformedlingen.se

Facklig företrädare
Peter Eriksson, ST, 010-486 84 41
Lars Norlander, SACO-s, 010-486 77 22
Helene Haglund, SEKO, 010-486 56 93

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb