Senior IT-inköpare

Jobbar du med IT och har erfarenhet från inköp och/eller försäljning eller har lång erfarenhet från IT och vill gå över till inköpssidan? Vi på Telge Inköp söker nu en framåtsträvande, skicklig och affärsmässig person, som trivs med att samarbeta och som vill utvecklas hos oss i rollen som Senior IT-inköpare/upphandlare inom vårt Team.
På Telge Inköp- ett bolag inom Telge koncernen, jobbar idag ca. 30 personer, alltid med affären i fokus. Tillsammans står vi för en total inköpsvolym om cirka 4 miljarder kronor per år och våra kunder finns över södra Stockholms län och Södermanland. Telge koncernen i sin helhet består av tolv bolag, samlade i en stark och drivande koncern som förenar affärer med samhällsnytta. Vi finns i modiga Södertälje kommun – här är ambitionsnivån hög, expansionstakten snabb och utvecklingsviljan stor.

Din dag på jobbet – IT-inköpare

Som Senior inköpare av IT tjänster, mjukvaror och produkter inom gruppen IT-inköp, leder och genomför du självständigt upphandlingar, oftast i projektform. Du har en central roll i hela processen, från analys och strategi till upphandling. Då det ingår ett Kategoriansvar i ditt arbete ingår även delar såsom marknadsbevakning, uppföljning av leverantörer och kundkontakt i ditt dagliga arbete. Våra kunder är kommunala verksamheter och kommunala bolag och du kommer tillsammans med dem att genomföra upphandlingar inom kategorin IT. IT-gruppen består av fyra inköpare med underkategorierna IT-hårdvara, IT-mjukvara, IS/IT tjänster, och bemanning/övriga konsulter samt en gruppchef. Inom teamet förväntas vi hjälpa varandra med upphandlingar inom områdena oavsett vilken kategori man har ansvar för.

 

Dina arbetsuppgifter

• Leda och genomföra upphandlingar enligt fastställda strategier, i första hand inom kategorin Mjukvara
• Representera Telge Inköp hos kunder och i olika interna och externa forum exempelvis för IT-utveckling och digitalisering inom området
• Utbilda och guida kunder och andra intressenter inom dina expertisområden
• Delta i arbetet med ständiga förbättringar enligt Lean och vara delaktig i verksamhetens utveckling

Mer om ditt nya jobb

Som Senior IT-inköpare kommer du även att stödja och ge råd till våra kunder. Du arbetar med kategoristyrning som leveransmodell och har en central roll i hela inköpsprocessen, från analys och strategi till upphandling och uppföljning. Du kommer att arbeta med spännande och utvecklande uppdrag med många nya infallsvinklar. Du kommer även vara med på vår resa mot att bli en av de modernaste inköpsenheterna. Här får du tillgång till väletablerade och kvalitativa verktyg och processer för inköpsarbetet. Du har goda förutsättningar att lära dig mera och att vara med och påverka och ständigt förbättra våra processer enligt Lean.
Den här tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Då vi tillämpar årsarbetstid finns möjlighet till flexibilitet gällande arbetstider.

 

Det här är du

Vi söker dig som är en driven lagspelare och utvecklingsledare som ser möjligheter och som triggas av att möta nya utmaningar. För att trivas I rollen behöver du vara utåtriktad och tycka om att arbeta strategiskt och resultatinriktat, både självständigt och i team. Vi lägger stor vikt vid att du är affärsmässig och har en mycket god förmåga att tänka analytiskt och arbeta strukturerat. Som person är du kommunikativ, tydlig och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du bör också ha ett intresse för inköpsverktyg, digitalisering, och inte minst för att utveckla din yrkeskompetens inom inköpsområdet. Självklart känner du igen dig i Telges kärnvärden öppen, enkel, personlig och modig då dessa genomsyrar hela vår verksamhet och känns naturliga för dig.

Krav

• Relevant akademisk examen eller genomförd inköpsutbildning på yrkeshögskola, certifierad inköpare eller relevanta kunskaper inhämtade på annat sätt
• Flerårig arbetslivserfarenhet inom IT och/eller Inköp inom IT
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
• Goda kunskaper i programvaror såsom MS Office, Adobe, m.m.

Meriterande

• Erfarenhet av inköp/upphandling från näringsliv eller offentlig sektor inom IT området
• Erfarenhet av att arbeta med försäljning inom IT inom näringsliv eller offentlig sektor
• Kunskap och erfarenhet av IT (efterfrågade kategorier) inom näringslivet
• Kunskap och erfarenhet av offentlig upphandling (LOU)
• IT projektledning
• Vi ser gärna att du har intresse för- och erfarenhet av digitalisering

Det här är vi

Välkommen till Telge Inköp, en del av Telgekoncernen. Vi förenar smarta affärer med samhällsnytta och bedriver strategisk och operativ inköpsverksamhet. Hos oss får du ett spännande och utvecklande arbete i ett bolag med uppstickarkultur, samtidigt som du får tryggheten av en stor koncern. Din arbetsdag kommer att präglas av att utveckla och förbättra, och du kommer få ett stort mått av frihet under ansvar, bra förmåner och friskvårdsbidrag. Du kommer även få stöttning och uppbackning i din karriär, i ett bolag med högt i tak så att idéer och människor har plats att växa. Vi trivs med att arbeta tillsammans, ser till att ha roligt på jobbet och arbetar aktivt med inkludering och mångfald.

 

Ansök idag

Vi arbetar löpande med den här rekryteringen och vi vill gärna höra mer från dig! Skicka därför din ansökan så snart som möjligt, dock allra senast 25 augusti 2021.
Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Gruppchef Peter Lindström, 08-550 227 42. Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Veronika Löfström, HR-strateg, 08-550 211 57. Fackliga kontaktpersoner är Sanne-Liv Olsen för Vision och Tomas Zackrisson för SACO, du når båda på 08 550 220 00.

Vi har redan gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av andra säljbolag.

Telge Inköp ingår i Telgekoncernen som ägs av Södertälje kommun och står för en inköpsvolym på cirka 4 miljarder kronor per år. Vårt uppdrag är att bedriva strategisk och operativ inköpsverksamhet i form av upphandlingar, tecknande av ramavtal och utveckling av inköpsprocesser. Bolaget ansvarar för alla upphandlingar inom Södertälje kommun, de övriga bolagen inom Telgekoncernen, Nykvarns kommun, AB Nykvarnsbostäder, Salems kommun, Flens kommun, Katrineholms kommun och Vingåkers kommun.

Telge består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och ägs av Södertälje kommun. Uppdraget är att ge Södertäljeborna bra tjänster och att bidra till ett attraktivt Södertälje. Koncernen har 700 medarbetare och en omsättning på 6 000 Mkr. Vi erbjuder tjänster och service inom bostäder, bygg, el, lokaler, hamn, värme, vatten, återvinning, stadsnät, science center samt bemanning.


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb