SFV söker upphandlare – drift

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

Tjänsten är placera på enheten för Upphandling som tillhör Finansstaben, enheten består för närvarande av 14 personer, upphandlare, jurist, systemförvaltare och inköpsadministratör. Enheten ansvarar för annonserade upphandlingar, myndighetens strategiska inköpsarbete, framtagande av styrande dokument, för kontroll och uppföljning inom inköpsområdet. Inom enheten ligger tyngdpunkten på konsult-, drift-, underhålls- och byggentreprenadupphandlingar.

Upphandlingsenheten bildades centralt för cirka två år sedan. Nu pågår ett utvecklingsarbete kring det strategiska inköpsarbetet på myndigheten, där en stor del gäller införandet av kategoristyrt arbetssätt.

Din roll
Som upphandlare kommer du genomföra större upphandlingar med fokus på driftupphandlingar som inre/yttre drift och markskötsel. Du kommer fungera som ett kvalificerat inköpsstöd för verksamheten där du självständigt och tillsammans med andra planerar och genomför upphandlingar. I rollen ingår det att delvis förvalta och följa upp ingångna avtal. Du kommer också att få vara delaktig samt aktivt driva olika interna utvecklingsarbeten.

Då vi har kontor och fastigheter både i Sverige och utomlands så kan resor både inrikes och utrikes förekomma.

Din profil
Vi vill att du som söker har relevant eftergymnasial utbildning med teknisk, ekonomisk, inköps eller juridisk inriktning, alternativt erhållit motsvarande erfarenhet. Du har arbetat som upphandlare i offentlig förvaltning med LOU i minst 1 år med inriktning på drift. Du har erfarenhet av att arbeta med ABFF gällande drift (inre eller yttre) upphandlingar. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person behöver du vara relationsskapande och ha lätt för att samarbete i olika konstellationer. Du bidrar till en bra stämning, både på enheten och i dina arbetsgrupper. Vi vill att du har ett strukturerat och tydligt arbetssätt som gör det enkelt för andra att följa och ta till sig arbetet. Det är också viktigt att du är lösningsorienterad och ambitiös som person då du driver ditt arbete framåt och tar initiativ till att lösa eventuella problem.

Mer information
SFV tillämpar normalt provanställning.

Denna anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Sista ansökningsdag är 2020-10-08 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

Kontakt
Anna Björklind, Enhetschef
010-478 75 65

Sista ansökningsdag
2020-10-08

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb