SFV söker upphandlare

Stockholm
Ref
 2562/19

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk (SFV) förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

Den utlysta tjänsten är placerad på enheten för Upphandling som för närvarande består av 15 personer. SFV är en myndighet som ser vikten av en stabil upphandlingsverksamhet som ska arbeta strategiskt. Enheten ges därför fortsatt möjlighet att växa.

Enheten tillhör organisatorisk Finansstaben. Enheten ansvarar för annonserade upphandlingar, för myndighetens strategiska arbete samt vägledning, kontroll och uppföljning inom upphandlingsområdet.

I uppdraget ligger att genomföra upphandlingar, avrop genom förnyad konkurrensutsättning, viss avtalsförvaltning och att stötta övrig verksamhet i deras avtalsuppföljning och i upphandlingsfrågor.

Inom enheten ligger tyngdpunkten på konsult-, drift-, underhålls- och byggentreprenadupphandlingar. Arbetet bedrivs ofta i projektform och i nära samarbete med olika delar av organisationen.

Enheten håller på att utveckla strategiskt inköp samt vidareutvecklar roller och ansvar.

Då SFV bedriver verksamhet över hela Sverige (och världen) kan det förekomma resor i samband med tjänsten.

Din roll

I rollen som upphandlare kommer du i huvudsak att:

  • Självständigt men tillsammans med verksamheten planera och genomföra upphandlingar
  • Delvis förvalta och följa upp ingångna avtal
  • Medverka i interna utvecklingsprojekt
  • Bidra till att utveckla våra rutiner, arbetssätt och processer
  • Hålla dig uppdaterad kring aktuell lagstiftning och praxis
  • Delta vid utbildningsinsatser (årlig utbildning anordnas av enheten)

Din profil

Du har en lämplig högskoleutbildning med teknisk, ekonomisk eller juridisk inriktning, YH-utbildning eller erhållit motsvarande erfarenhet.

Du har arbetat med LOU under minst 1 år.

Meriterande är erfarenhet av byggsektorns standardavtal AB, ABT, ABK samt AMA AF, AFF, ramavtal och att ha arbetat med kategoristyrning och avtalsrätt.

Som ny kollega önskar vi en person med en positiv inställning, ser problem som möjligheter, som vill utveckla och utvecklas samt vill bidra till en trevlig stämning. Du är kvalitetsmedveten, strukturerad, analytisk och har en hög professionell integritet.

Du har en mycket god kommunikativ förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Tjänsten innebär stor kontakt med verksamheten och ställer höga krav på servicekänsla och samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet och att du kompletterar andra personer på enheten.

Mer information

Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning. Tjänten är placerad i Stockholm.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Sista ansökningsdag är 2020-01-15 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

Kontaktpersoner

Anna Sivert
tf enhetschef
Anna.Sivert@SFV.se


Sista ansökningsdag
2020-01-15

Ref
2562/19

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb