SIS söker en junior upphandlare

Arbetsbeskrivning

Till inköps- och upphandlingsenheten vid huvudkontoret söker vi nu en upphandlare i början av sin karriär som vill utvecklas tillsammans med oss.

Inom enheten arbetar vi aktivt tillsammans för att utveckla vår inköpsverksamhet. Du deltar i det löpande utvecklingsarbetet av enhetens arbetssätt så att SiS köper varor och tjänster på ett korrekt, affärsmässigt och effektivt sätt.

Kvalifikationer

• Goda kunskaper om LOU
• Du har en akademisk examen inom juridik, ekonomi eller annat relevant område. Alternativt slutförd YH/KY-utbildning med inriktning mot upphandling/inköp
• Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenskaVi använder e-avrop och erfarenhet av att genomföra upphandlingar i e-upphandlingssystem är meriterande.
För att trivas i rollen är du noggrann och ansvarstagande. Du driver självständigt ditt arbete framåt och har ett flexibelt förhållningssätt när förutsättningarna ändras. Vidare trivs du med att arbeta såväl självständigt som i grupp och kommunicerar väl med kollegor som har olika bakgrund och kompetenser. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och lämplighet.
Placeringsort är i Solna på huvudkontoret. Resor kan förekomma i tjänsten.

Ansvarsområde
 

Inköps- och upphandlingsenheten har ett centralt och övergripande ansvar för styrning, utveckling, uppföljning, samordning och rådgivning i frågor rörande inköp, upphandling och avtal. SiS har nyligen infört ett kategoristyrt inköp, vilket Inköps- och upphandlingsenheten ansvarar för att driva och utveckla. Enheten arbetar också löpande med utbildningsfrågor, att ge stöd för en god avtalsförvaltning inom organisationen samt har ansvaret för myndighetens avtalsdatabas och e-handelssystem.

Enheten bemannas för närvarande av nio medarbetare. I rollen arbetar du självständigt och i nära samarbete med företrädare för verksamheten med planering och genomförande av upphandlingar enligt LOU samt uppföljning av redan ingångna avtal. Tjänsten omfattar även rådgivning till verksamheten i frågor rörande inköp och upphandling samt arbete med avtal, struktur och till området hörande administration. Medverkan i olika arbetsgrupper och interna utbildningar på inköps- och upphandlingsområdet tillhör också arbetsuppgifterna.
Vi är en mindre enhet och du kommer att ges möjlighet att arbeta brett och ta ett stort eget ansvar.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad.  Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Carina Rydström, ansvarig rekryteringskonsult, 073-343 41 51, carina.rydstrom@randstad.se

Senast den 22 maj vill vi ha din ansökan.SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande

Fackliga företrädare:
Lotta Hedeby, ST/OFR, Tfn 010-453 40 06
Taina Niskala, Saco-S, Tfn 010-453 40 35
Peter Kvist, Seko, Tfn 010-453 41 09

Om statens institutionsstyrelse

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. SiS har en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt arbete.

https://www.stat-inst.se


Kontakt
Carina Rydström
+46733434151
carina.rydstrom@randstad.se

Sista ansökningsdag:
2022-05-22

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb