SIS söker en senior upphandlare

Arbetsbeskrivning

Inom enheten arbetar vi aktivt tillsammans för att utveckla vår inköpsverksamhet. Du deltar i det löpande utvecklingsarbetet av enhetens arbetssätt så att SiS köper varor och tjänster på ett korrekt, affärsmässigt och effektivt sätt.

Kvalifikationer

Kvalifikationer
Du ska ha:
• Akademisk examen inom juridik, ekonomi eller annat relevant område. Alternativt slutförd YH/KY-utbildning med inriktning mot upphandling/inköp
• Minst 3 års erfarenhet av upphandlingsarbete, vilket innebär att självständigt ha lett och genomfört upphandlingar
• Goda kunskaper om lagen om offentlig upphandling
• Mycket god kunskap att uttrycka dig i tal, såväl som i skrift, på svenskaMeriterande krav:
• Erfarenhet av att genomföra upphandlingar i e-upphandlingssystem
• Erfarenhet av projektledning
• Erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter i offentlig verksamhet
• Kunskaper inom IT-upphandling
• Kunskaper om GDPR kopplat till upphandlingFör att trivas i rollen är du noggrann, strukturerad och ansvarstagande. Du driver självständigt ditt arbete framåt och har ett flexibelt förhållningssätt när förutsättningarna ändras. Du trivs med att arbeta såväl självständigt som i samarbete med kollegor i din omgivning som har olika bakgrund och kompetenser. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansvarsområde

Inköps- och upphandlingsenheten har ett centralt och övergripande ansvar för styrning, utveckling, uppföljning, samordning och rådgivning i frågor rörande inköp, upphandling och avtal. SiS har nyligen infört ett kategoristyrt inköp, vilket Inköps- och upphandlingsenheten ansvarar för att driva och utveckla. Enheten arbetar också löpande med utbildningsfrågor, att ge stöd för en god avtalsförvaltning inom organisationen samt har ansvaret för myndighetens avtalsdatabas och e-handelssystem.

Enheten bemannas för närvarande av nio medarbetare. Till inköps- och upphandlingsenheten vid huvudkontoret söker vi nu en senior upphandlare. I rollen som upphandlare arbetar du självständigt och i nära samarbete med företrädare för verksamheten med planering och genomförande av upphandlingar enligt LOU. I de upphandlingsprojekt du ansvarar för kommer du att ha en sammanhållande och drivande funktion, och du kommer att delta i alla moment i upphandlingens genomförande, från marknadsanalys till det färdiga avtalet. Medverkan i olika arbetsgrupper och interna utbildningar på inköps- och upphandlingsområdet tillhör också arbetsuppgifterna.

Tjänsten omfattar de flesta frågor inom upphandlingsområdet där även administrativt arbete med avtal och struktur ingår. Vi är en mindre enhet och du kommer att ges möjlighet att arbeta brett och ta ett stort eget ansvar.
I rollen som upphandlare ansvarar du bland annat för:
• Projektledning vid planering och genomförande av upphandlingar
• Hantering av upphandlingsfrågor
• Enklare upphandlingsjuridisk och avtalsrättslig rådgivning
(upphandlingsjurister finns vid enheten)
• Hantering av utlämnande av allmän handling
• Administration kopplad till upphandlingsärenden
• Genomförande av interna utbildningar
Placeringsort är i Solna på huvudkontoret. Resor kan förekomma i tjänsten.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. Sista ansökningsdag 22 maj 2022.  Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Carina Rydström, ansvarig rekryteringskonsult, 073-343 41 51, carina.rydstrom@randstad.se

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande

Fackliga företrädare:
Lotta Hedeby, ST/OFR, Tfn 010-453 40 06
Taina Niskala, Saco-S, Tfn 010-453 40 35
Peter Kvist, Seko, Tfn 010-453 41 09

Om statens institutionsstyrelse

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. SiS har en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt arbete.

https://www.stat-inst.se


Kontakt
Carina Rydström
+46733434151
carina.rydstrom@randstad.se

Sista ansökningsdag:
2022-05-22

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb