Socialstyrelsen söker upphandlingssamordnare

Ref 2.6.1-27268/2019

Vill du utvecklas inom upphandlingsområdet och har ett starkt engagemang för upphandlingsfrågor? Socialstyrelsens upphandlingsenhet förstärks och vi söker därför en upphandlingssamordnare.

Upphandlingsenheten erbjuder organisationen stöd vid anskaffning av varor och tjänster samt vid upprättande och uppföljning av avtal.
Som upphandlingssamordnare hos Socialstyrelsen har du en stöd-jande och rådgivande roll och det är därför viktigt att du har ett konsultativt förhållningssätt i ditt arbete.

I rollen som upphandlingssamordnare ingår att ge verksamheten stöd vid olika typer av anskaffningar av varor och tjänster. Du kommer att få vara upphandlingsstöd i anskaffningar som genomförs som förnyade konkurrensutsättningar och öppna förfaranden. Det innebär också självständigt arbete i ett elektroniskt upphandlingsverktyg.

Tillsammans med kollegor och även självständigt kommer du också att genomföra utvecklingsarbete inom enheten. Du kan även få hålla interna utbildningar. Du förväntas bidra med din kompetens och ett engagerat medarbetarskap.

Som upphandlingssamordnare har du en stor mängd interna och externa kontakter, du är enhetens kanal in. I din roll ligger också att se till att enhetens information i olika kanaler hålls uppdaterad och att den motsvarar verksamhetens behov. Du kommer också att få hantera myndighetens anmälningssystem, avtalsdatabas och enhetens funktionsbrevlåda mm.
Du kommer att arbeta enligt lagstiftning, processer och rutiner inom området. Du ger också administrativt stöd till upphandlingsenheten.

Vi söker dig som har

• YH-examen inom offentlig upphandling och/eller relevant akademisk examen inom exempelvis juridik eller ekonomi
• minst totalt sex månaders praktik i offentlig sektor inom offentlig upphandling och/eller minst sex månaders erfarenhet av arbete i offentlig sektor inom offentlig upphandling, dvs. som stöd till verksamheten i upphandlings- eller inköpsrelaterade frågor
• mycket goda språkkunskaper i svenska

För att lyckas i uppdraget är du analytisk och strukturerad och kan arbeta självständigt. Du har mycket god skriftlig såväl som muntlig kommunikativ förmåga. Vidare är du utåtriktad, bra på att samarbeta och att skapa goda relationer. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har

• erfarenhet av arbete i ett elektroniskt upphandlingsverktyg
• erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete, i synnerhet inom offentlig sektor, exempelvis myndighet eller kommun
• erfarenhet av arbete med avrop från de statliga ramavtalen (Statens inköpscentral, Kammarkollegiet)

Anställningsinformation

Anställningen är tillsvidareanställning, heltid, med sex månaders provanställning och placering i Stockholm. Din tjänstetitel är upphandlingssamordnare.

Välkommen med din ansökan senast den 16 oktober 2019. I ditt personliga brev ber vi dig beskriva dina erfarenheter som matchar den bakgrund och kompetens vi efterfrågar.
Ange diarienummer 2.6.1-27268/2019. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju.

Socialstyrelsen strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och många kunniga kollegor som vill bidra till ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder dessutom bra villkor för bland annat friskvård, flexibel arbetstid, semester och pension.

Om du har frågor om tjänsten, kontakta rekryterande enhetschef Maria Ek 075-247 35 86. Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta personalspecialist Sofia Linden Falkenlöv 075-247 33 52.

Fackliga företrädare är Rose-Marie Nylander för SACO, Åsa-Britt Edoff för ST samt Magnus Göransson för Vård-förbundet. Samtliga nås på telefonnummer 075-247 30 00.

God vård och omsorg bygger på kunskap. Därför finns vi. Socialstyrelsen är Sveriges kunskapsmyndighet för vård och omsorg. Genom samarbete, oberoende experter och pålitlig kunskap styr, stödjer och utvecklar vi hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Det gör vi för att människor i Sverige ska få tillgång till god vård och omsorg på lika villkor, oavsett vem man är och var i landet man bor.


Sista ansökningsdag
16 oktober 2019

Ange diarienummer
2.6.1-27268/2019

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb