Stockholms Stad, Exploateringskontoret söker en upphandlingsadministratör

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Beskrivning

Exploateringskontoret är en stor beställarorganisation och ska av marknaden upplevas som affärsmässig, kompetent och utvecklingsinriktad. Upphandlingsenheten består idag av tio medarbetare som tillsammans arbetar med kontorets resursförsörjning av tekniska konsulter och entreprenader med tillhörande upphandlingsadministration/inköpssamordning.

Enheten arbetar även tillsammans med kontoret i upphandling- och inköpsfrågor samt ansvarar för kontorets gemensamma avtalskatalog och för det beställningssystem som är gemensamt för hela Staden.

Upphandlingsenhetens övergripande ansvar är att vägleda all upphandlingsverksamhet inom kontoret och tillgodose dem med en hög servicenivå. Vi arbetar därför i nära samverkan med våra interna beställare och verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Som upphandlingsadministratör kommer du att vara en viktig del av upphandlingsenheten med varierade arbetsuppgifter som bland annat:

• Ansvar för upphandlingsenhetens funktionsbrevlåda
• Systemstöd för beställningssystemet
• Ansvar för den kontorsgemensamma avtalskatalogen
• Indexuppräkning
• Avtalsförlängning
• Utlämning av handlingar

Under 2020 kommer Exploateringskontoret att byta leverantör av det upphandlings- och avtalssystem som vi för närvarande har, vilket kommer beröra alla på enheten. I och med bytet kommer det även att ingå i rollen som upphandlingsadministratör att vara ett generellt systemstöd till enheten men även verksamheten.

Du kommer även att ingå i arbetet med att bygga upp en samarbetsyta där upphandlingsenheten enkelt kan informera, samla information och kommunicera med interna beställare.

Funktionen för upphandlingsadministration består av två medarbetare som arbetar tätt tillsammans och ingår i Stadens inköpssamordnarnätverk.

Hela kontoret och upphandlingsenheten växer snabbt vilket medför dynamiska arbetsuppgifter som kan förändras efterhand då behov och arbetssätt förändras. Du förväntas att bidra till ett utvecklande arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har teoretisk gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens. Du har god erfarenhet av administrativt arbete. Har du arbetat inom en inköps- och/eller upphandlingsenhet, har kännedom om upphandlingssystemet Kommers (Primona), ekonomisystemet Agresso, har erfarenhet av arbete inom kommunikation samt har erfarenhet av att bygga upp samarbetsytor, ser vi det som meriterande.

Personliga egenskaper

Det är viktigt att du som person är tydlig och serviceinriktad samt har en god samarbetsförmåga och är relationsskapande. Du är även självgående och flexibel.

Arbetet kräver nära samarbete med olika delar av verksamheten därför är det viktigt att du har pedagogisk insikt, är kommunikativ och har en vilja att stödja och hjälpa dina kollegor och interna beställare.

Övrigt

Exploateringskontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat, med stor respekt för din kompetens. Tillsammans med dina kollegor deltar du i att leda stora som små infrastruktur- och stadsmiljöprojekt fram till färdig anläggning. Hos oss arbetar du med cirka 250 kollegor med ett stort engagemang och som brinner för att utveckla och bygga Stockholms stad.

Vi erbjuder dig en trygg arbetsplats med kollektivavtal och förmåner som tjänstepension, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg och flexibel arbetstid. Kontoret ligger på Fleminggatan i centrala Stockholm, endast fem minuters promenad från Centralstationen. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga.

Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede och på exploateringskontoret har vi en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Vi arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt. Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden. Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i exploateringsprojekt.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2019/7198
Kontakt:
Karin Riddersporre , 0850826418
Maryam Al-Sahaf, 0850826643
Facklig företrädare:
Johan Olsve , SACO, 0850887615
Luis Lopez, Vision, 08508 27929
Sista ansökningsdag: 2020-02-08


Sista ansökningsdag
2020-02-08

Referensnummer
2019/7198

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb